Els ajuntaments de la Vall de Camprodon fan una crida a la responsabilitat ciutadana i al civisme per superar la crisi del coronavirus

Els Mossos d’Esquadra intensificaran el desplegament a les carreteres, des d’avui i durant tot el cap de setmana, a través de controls que buscaran reduir la mobilitat injustificada i innecessària.
Donada la situació actual de la pandèmia del Covid-19, i en el marc de la prohibició dels desplaçaments innecessaris, els ajuntaments de Camprodon, Molló, Sant Pau de Segúries, Vilallonga de Ter, Setcases i Llanars apel·len a la responsabilitat ciutadana dels veïns i veïnes i fan una crida al civisme, en especial a aquells visitants que tenen una segona residència en aquests municipis.
Per aquest motiu, des d’aquest divendres i durant els pròxims dies els Mossos d’Esquadra intensificaran els controls policials a les carreteres i autopistes de tot el territori. L’objectiu és evitar precisament els desplaçaments a segones residències, i reduir el màxim la mobilitat de les carreteres. Les persones que circulin ho hauran de fer amb justificació, i complint amb les mesures de restricció decretades per l’estat d’alarma. Les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600  i els 30.000 euros.
Només amb una resposta contundent de tota la població serà possible invertir la corba de contagis generats pel coronavirus. D’aquesta manera, i seguint totes les mesures que es donen des de les institucions i les autoritats sanitàries, accelerarem la restauració de la normalitat, per així tornar a gaudir del nostre territori.