Els aiguats ocasionen diversos desperfectes

L’Ajuntament està avaluant l’abast dels danys ocasionats pel recent temporal de llevant, sobretot a la zona de La Forcarà i als magatzems de l’Escorxador
Les intenses pluges provocades per les restes de la tempesta tropical Leslie han ocasionat diversos desperfectes. En aquest moment, l’Ajuntament està valorant la destrossa provocada i planificant accions d’arranjament.  Els danys més importants s’han produït a la zona de captació d’aigua de La Forcarà i en els magatzems municipals de l’Escorxador. A més, es coneixen diverses esllavissades dins el terme municipal, acumulacions d’aigua i fang en vials i parcs, i obstrucció de passos sobre rieres. Al mateix temps, hi ha un seguit de camins veïnals afectats per la gran quantitat i virulència de l’aigua caiguda.
«Estem treballant amb la màxima celeritat i rigor per tal que el terme municipal recuperi la normalitat el més aviat possible. A més estudiarem projectes per prevenir que en un futur es repeteixin incidents com els viscuts», ha explicat Xavier Sala, alcalde de Camprodon.
Per tal d’arranjar aquests camins i passos és necessari que el nivell de l’aigua hagi recuperat la normalitat, i avaluar l’estat de les lleres, que s’hauran de netejar. El Consell Comarcal del Ripollès ha sol·licitat una “autorització general” a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per fer neteges en profunditat a les lleres i ha reclamat més recursos i un pla continuat de neteja per evitar incidents futurs. L’Ajuntament valora positivament el posicionament del Consell i la voluntat de sumar esforços amb els municipis.
 
Estació bombament Ripoll_3