El XVI Concurs de Fotografia de la Vall de Camprodon fa públics els guanyadors

L’acte va tenir com a protagonista l’emotiu homenatge a Pere Ignasi Isern, figura important en la cultura, l’art i la docència de la Vall de Camprodon.
Enguany s’han inscrit un total de 283 fotografies i n’han resultat premiades 26.
El passat dissabte, 8 de desembre, es va celebrar a la sala d’actes el lliurament de premis de la setzena edició del Concurs de Fotografia de la Vall de Camprodon, que organitza la Mancomunitat de la Vall de Camprodon amb la col·laboració de l’Ajuntament de Camprodon. Després de la presentació dels membres del jurat, es van exposar les fotografies inscrites a les categories d’adults i es va dur a terme el corresponent lliurament de premis de paisatge, fauna i flora, i patrimoni i societat. D’aquesta manera, la distribució de premis és la següent: el Premi Especial de Jurat ha estat per a Josep Maria Buxasas Orra, amb Mamaaa!; el Premi de Votació Popular ha anat dirigit a Arnau Duran Gonzàlez per la fotografia L’armini. En la categoria Paisatge, el guanyador del primer premi ha estat Vicens Gibert Fontseré, per Espai Temps; en la de Flora i Fauna, Any Capell per Combat de Gros Becs i en la de Patrimoni i Societat, Odile Bideau per Baixant a la fira. Finalment, a la categoria Juvenil (a partir de 12 i menors de 18 anys), el primer premi ha estat per a Mireia Llongarriu Nogué amb la fotografia Capturant paisatges. A l’edició d’enguany s’han inscrit un total de 283 fotografies i n’han resultat premiades 26, que podeu consultar a través d’aquest enllaç.
Xavier Juncà, president de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i regidor de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, celebra «l’enorme quantitat de talent artístic i documental que aquest guardó ens permet descobrir. En totes les categories, el nivell ha estat molt alt, i el jurat ho ha tingut difícil». A més, Juncà remarca el tribut que s’ha rendit a la figura de Pere Ignasi Isern «una figura cabdal dins la cultura, la docència i la natura del nostre municipi». Ignasi Isern va ser director dels dos centres educatius del poble, l’Escola Doctor Robert i de l’Institut Germans Vila-Riera. També va ser un reconegut naturalista i fotògraf de natura de l’alta muntanya pirinenca, fins al punt de col·laborar activament a la revista National Geographic. El 2016, Pere Ignasi Isern va rebre la Medalla de la Vila de Camprodon. En aquest sentit, a partir de l’any que ve, el concurs canviarà de nom i passarà a anomenar-se: “Concurs de Fotografia de la Vall de Camprodon. Memorial Pere Ignasi Isern”.
Tribut a Pere Ignasi Isern
Com a novetats, enguany el certamen ha ampliat el nombre de membres del jurat. Les noves incorporacions són: Albert Alemany, director de la Reserva Natural de caça Setcases-Freser; Santi Farriol, director del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i Jordi Faus, director del Consorci d’Espais Naturals del Ripollès. L’entrega d’aquest any ha estat marcada per la sensibilitat i el tracte humà mostrat per companys i persones molt properes a Pere Ignasi Isern. En concret, l’exprofessor de fotografia Gaspar Vila, amic molt proper del fotògraf i membre del jurat, va tenir unes emotives paraules en homenatge seu. A més, es va projectar un vídeo que va rendir tribut a la figura de Pere Ignasi, i que va incloure un recull de fotografies inèdites cedides per la família.
Manel Piqueras, representant de Nikon i membre del jurat, va fer el lliurament dels dos premis especials del concurs: el Premi de Votació Popular (a través de Facebook) i el Premi Especial del Jurat. Tot seguit, es van presentar i lliurar els premis de la categoria Juvenil, que per segon any ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Germans Vila-Riera de Camprodon i del seu professorat. Xavier Juncà va tancar l’acte amb els agraïments al jurat, a tots els col·laboradors, als participants, als guanyadors i als assistents de l’acte.

1er Premi de la categoria Patrimoni i Societat. "Baixant a fira", Odile Bideau.

1er Premi de la categoria Patrimoni i Societat. “Baixant a fira”, Odile Bideau.