El TSJC falla a favor de l’Ajuntament i insta la Generalitat a abonar el finançament de l’escola bressol municipal del període 2012-2015

La sentència del tribunal obliga la Generalitat de Catalunya a abonar al consistori camprodoní els ajuts econòmics a la Llar d’Infants Nins que va deixar de pagar durant tres cursos.
576_1512058908Camprodon El passat 12 de gener, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va emetre una sentència favorable a l’Ajuntament de Camprodon arran del recurs presentat pel consistori camprodoní l’any 2014 per l’incompliment per part de la Generalitat de Catalunya dels convenis d’ajuts, per  alumnes i any, de creació de noves places públiques a la llar d’infants municipal i el seu manteniment.
Així, la sentència emesa per l’alt tribunal obliga la Generalitat a abonar a l’Ajuntament de Camprodon els ajuts econòmics per nen i any de finançament de la Llar d’Infants Nins que va deixar de pagar entre el 2012 i el 2015. Amb tot, la sentència no és ferma i pot ser recorreguda al Tribunal Suprem en última instància. En aquest sentit, un cop la sentència sigui ferma aquesta s’haurà de quantificar per establir la quantitat de diners total que la Generalitat haurà d’abonar a l’Ajuntament de Camprodon, amb els corresponents interessos legals. Tanmateix, de la quantia final s’haurà de descomptar la part proporcional que la Diputació de Girona va avançar en el seu dia a compte de la Generalitat.
Xavier Sala, alcalde de Camprodon, valora satisfactòriament la sentència del TSJC i afirma que, en cas de ser ferma, aquesta “suposaria una correcció d’una mesura de la Generalitat que posava en perill el servei de la Llar d’infants municipal”.