El Reial Cercle Artistic de Barcelona recorda Surroca amb "El traç lliure"

El Reial Cercle Artístic de Barcelona recorda la figura de l’artista camprodoní Manel Surroca(1917-2007) amb la mostra “El traç lliure”. L’exposició mostra l’obra de l’artista Camprodoní format al París dels anys trenta al costat de Joaquim Claret, amic de l’artista Joan Ponç, deixeble de Marès i membre fundador del grup Lais. Surroca va iniciar-se en l’escultura, però sempre havia mostrat bones aptituds pel dibuix i la pintura, i finalment es va centrar en aquest camp.
La primera exposició individual la va fer a la Sala Rovira, la segona a la Busquets, i posteriorment la Sala Gaspar allunyant-se del mercat artístic l’any 1957. La crítica lloava la sòlida formació de Surroca així com la seguretat en el dibuix; coneixements,bon ofici, afany de superació, curiositat, i estudi, van fer que Surroca trobés el seu camí artístic. La seva pintura és introspectiva, reflecteix sentiments, estat d’ànim amb temes molt diversos,de vegades alegres i de vegades tristos, on fa evident la preocupació per la vellesa o la solitud. Mostra les limitacions i les mancances amb elements com ara la cadira buida.
L’obra de Surroca es podrà visitar fins el 3 d’agost al cercle artístic on l’artista hi ha estat molt vinculat amb els primers dibuixos que va fer a l’estudi de l’entitat, els diversos premis obtinguts i d’on va sorgir l’actiu Grup Lais el 1949.
Vegeu la inauguració de la mostra en aquest vídeo de CNR TV: