El Projecte Cisquet organitza una marxa popular en homenatge a l'exili republicà de 1939

La sortida tindrà lloc el 2 de febrer, i el recorregut va de Sadernes a Sant Llorenç de Cerdans.
El Projecte Cisquet vol commemorar l’aniversari de la retirada republicana cap a França i, per aquest motiu, el 2 de febrer ha organitzat una marxa popular que sortirà de Sadernes i arribarà fins a Sant Llorenç de Cerdans, passant per l’Hostal de la Muga. Així, es pretén recrear aquest èxode massiu, i retrobar-se amb el poble que va acollir prop de 70.000 refugiats. A més, el projecte se centra en el tribut a Francesc Serrat Pujolar, conegut com “Cisquet”. Per a l’ocasió, els amfitrions han preparat una rebuda amb parlaments, música, poesia i un àpat de germanor.
Aquest any es commemora el 80è aniversari de la retirada republicana i la fi de la Guerra Civil espanyola. Durant el conflicte, milers de persones van passar per l’Alta Garrotxa i per la Vall de Camprodon.  El 2 de febrer de 1939, els Serrat Pujolar, la família de Joan Serrat i Massó, darrer alcalde republicà d’Olot, van creuar per l’Hostal de la Muga fins a arribar a Sant Llorenç de Cerdans, al Vallespir. El fill gran d’aquesta família era Francesc Serrat Pujolar, “Cisquet”, que posteriorment fou membre de la resistència francesa, maqui a la Catalunya franquista i que morí afusellat l’any 1946.
El Projecte Cisquet està coordinat per Jesús Gutiérrez, del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC); Carles Vallejo, de l’Associació Catalana d’Ex-presos polítics del franquisme; Lluís Bassaganya, del Centre d’Estudis de la Retirada; Miguel Vives, de la Gavilla Verde i per Raül Valls, de la Comissió Cisquet.
1200_1547801412PEHOC_Marxapopularretirada