El Ple municipal aprova per unanimitat una moció en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística

Tots els partits subscriuen el seu suport al sistema educatiu català i a la institució familiar que ha mantingut vives la llengua i les tradicions del país.
WhatsApp Image 2018-03-28 at 16.54.58
En resposta a les contínues agressions i als intents d’ingerència del govern espanyol en el model català d’escola, el Ple de l’Ajuntament de Camprodon ha aprovat aquest dimarts 27 de març una moció en defensa de l’escola catalana i del seu model d’immersió lingüística. “Davant la judicialització de la tasca educativa de l’escola catalana i de l’actitud bel·ligerant d’alguns partits, el món local estem obligats a reconèixer que el model d’escola catalana i el model d’immersió lingüística és un model d’èxit que té per finalitat la formació integral de la persona i la seva capacitació per a conviure democràticament en la pluralitat”, ha afirmat l’alcalde, Xavier Sala.
L’alcalde ha denunciat que els plantejaments que propugnen partits polítics com el PP o Ciudadanos són arguments “buits de raonaments pedagògics que es mouen simplement per l’afany de desfer qualsevol tret propi de la nostra societat catalana”. Per tot això, el Ple municipal ha acordat rebutjar l’intent de segregació dels infants per motiu lingüístic de la LOMCE, rebutjar tot atac que posi en perill la immersió lingüística, rebutjar la voluntat d’alguns partits polítics de trencar el model d’escola catalana, donar suport al nostre model d’escola i defensar la institució escolar que ha mantingut vives la llengua i les tradicions del país.
El Ple també s’ha compromès a actuar de manera activa en el suport del model educatiu català, una eina, segons el text, “clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa que hem construït els darrers 30 anys”.