El ple municipal aprova per unanimitat la delegació del servei de recollida i transport de residus al Consell Comarcal del Ripollès

Camprodon aconsegueix una millora del 25% en el cost anual del servei de recollida de residus gràcies a un nou acord amb el Consell.
Recollidaresidus

El ple municipal de Camprodon ha aprovat per unanimitat la delegació del servei de recollida i transport de residus al Consell Comarcal del Ripollès, la gestió del qual l’Ajuntament havia decidit, ara fa un any, recuperar per motius polítics, tècnics i econòmics. Aquestes diferències entre les dues administracions s’han restablert amb la negociació d’unes noves condicions perquè el servei continuï sent gestionat pel Consell, que han de culminar amb la signatura del corresponent conveni de col·laboració en el que es recolliran les condicions acordades.

D’acord amb aquest nou acord, els costos s’equiparen als del plec de clàusules del contracte d’adjudicació del servei que l’Ajuntament tenia previst licitar al marge del Consell Comarcal del Ripollès. Concretament, el servei tindrà un cost màxim de 202.000 euros anuals, el que suposa un estalvi de 50.000 euros anuals respecte del preu que s’havia proposat anteriorment.
L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, assegura que “el motiu econòmic, per si sol, ja justifica aquest canvi”. Sala però considera que aquest nou acord permetrà “recollir més en aquells llocs on fa més falta, i menys en els que no. Millorarem els punts de recollida, les freqüències de pas i la qualitat del servei”.
L’Ajuntament de Camprodon i el Consell Comarcal signen un contracte curt, de dos anys, prorrogable un any més, amb la intenció que el nou govern que entri en el pròxim mandat pugui implementar, si ho creu necessari, un nou model que millori encara més el percentatge de recollida selectiva del municipi.
“Aquest acord ha estat fruit de la voluntat de totes les parts i cal agrair l’esforç del Consell Comarcal”, assegura l’alcalde. “La intermediació de la Junta de Residus ha estat determinant, però el resultat és la millor solució per a tots plegats”. D’altra banda, Xavier Sala reconeix que “hem de ser capaços de generar més selectiva perquè la recollida de residus no suposi una càrrega pel municipi”. Finalment, l’alcalde valora positivament que l’aprovació del plenari hagi estat per unanimitat: “És una passa endavant”.