El Ple aprova que la zona verda del Pont Nou s’anomeni Espai U d’Octubre

Amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts Fem Camprodon i +Camprodon-ERC) i la no participació en la votació de Tots per Camprodon-CP
Camprodon ja compta amb un espai dedicat a l’1 d’octubre de 2017. Es tracta dels jardins del Pont Nou, un dels espais més emblemàtics de la vila i que fins ara no tenia una denominació oficial. La decisió es va prendre en el darrer Ple d’aquest dimarts 2 d’octubre després que l’Assemblea Nacional Catalana de la Vall de Camprodon ho sol·licités a mitjans de setembre per mitjà d’una instància amb 671 signatures de suport a la iniciativa. “Aquesta zona no comptava amb cap nomenclatura. Ara, a més de tenir-ne, l’espai ret homenatge als milers i milers de persones que van sortir a defensar la democràcia, la llibertat i el seus drets aquell 1 d’octubre de 2017”, explica la regidora de Cultura, Anna Colomer. D’aquesta manera, Camprodon es converteix en el primer municipi de la Vall en tenir un espai públic dedicat a l’1 d’octubre de 2017.
L’equip de govern (Junts Fem Camprodon i +Camprodon-ERC) hi va votar a favor, mentre que l’oposició (Tots per Camprodon-CP) va decidir no participar de la votació “per una visió històrica de mantenir els noms neutres dels carrers del municipi”. Un cop aprovat, el públic ho va celebrar amb un aplaudiment. A Camprodon, 1.179 persones van ser les que es van acostar al col·legi Doctor Robert per exercir el seu dret a vot aquell 1 d’octubre. Un col·legi que, des del divendres anterior a la tarda, va ser ocupat per veïns i veïnes que, en tot moment, van fer el possible perquè el referèndum es pogués dur a terme tot creant un sentiment de pertinença i germanor com mai abans s’havia viscut”, va recalcar Colomer.
 

1 octubre