El pianista Rubén Lorenzo interpretarà la Suite Iberia demà a Camprodon

El Monestir de Sant Pere acollirà demà dijous un dels concerts més esperats i tradicionals del Festival Albéniz: la interpretació de la Suite Iberia, una de les obres mestres i més complexes, del compositor nascut a Camprodon. El recital anirà a càrrec del pianista Rubén Lorenzo, que en finalitzar l’actuació serà distingit amb la Medalla Albéniz.
Arriba el punt culminant de la 35a. edició del festival de Música Isaac Albéniz de Camprodon
I ho fa amb un dels concerts més esperats: la interpretació de la Suite Iberia, una de les obres mestre dels compositor Albéniz. Enguany el concert anirà a càrrec de Rubén Lorenzo, un versàtil pianista amb un ampli i variat currículum. Format a Saragossa, Madrid i Londres amb Julieta Bel, Pedro Espinosa, Josep Colom, Louis Kentner i Nariné Aroutuinian. Va ser premi de Piano i d’honor en música de cambra pel Conservatori de Saragossa (1974-1978). És doctor en música cum laude per la Universitat Politècnica de València, on també rep el premi extraordinari de doctorat per la seva recerca en l’objectivitat de l’acompliment musical. També ha impartit cursos i conferències a Espanya i a diverses universitats d’Amèrica i la Xina.
Es va unir per oposició com a professor titular al cos de mestres de música i arts escèniques de l’estat, quedant el primer de la seva promoció a Espanya. Adscrit al Conservatorio Superior de  Zaragoza del 1987 al 2002, va ser assignat posteriorment al Conservatori Professional per el Govern d’Aragó.

La Suite Iberia, una de les obres mestres d’Isaac Albéniz
Nombrosos són els elogis que ha recollit aquesta singular obra de quatre quaderns del mestre Albéniz. La llargada de la partitura i la dificultat de les seves dotze peces, que alternen estils musicals diferents, fan de la Suite Iberia una de les peces més destacades de la literatura pianística espanyola de tots els temps i també una obra de complexa interpretació només apta per als concertistes més brillants.
Un reconeixement amb una llarga trajectòria
Des de l’any 2004, i dins el marc del Festival, s’atorga la Medalla Albéniz als pianistes que interpreten la Integral de la Suite Iberia, reconeixent així les aportacions que representen aquestes interpretacions  a la divulgació de la gran obra mestra del compositor.
La primera intèrpret en rebre aquesta Medalla fou la pianista Alicia de Larrocha. Entre els concertistes que han rebut aquesta medalla destaquen els següents noms propis: Rosa Torres-Pardo, Albert Attenelle, Hisako Hiseki, Blanca Uribe, Luis Fernando, Gustavo Díaz-Jerez, Guillermo González, Alain Neveux, Lluís Grané, Marta Zabaleta, Artur Pizarro,  Mirian Conti, Triantafyllos Liotis, Óscar Martín, Jose Maria Duque, i Alba Ventura.