El Monestir de Sant Pere de Camprodon acollirà el ‘Ripollès 5 sentits’

El festival Ripollès 5 sentits, que combina patrimoni, cultura, música i gastronomia, fa parada a Camprodon, als jardins del Monestir, demà dissabte dia 2 de juliol. Aquest esdeveniment, organitzat pel Consell Comarcal del Ripollès, de la mà dels ajuntaments de la comarca i la Diputació de Girona, té com a objectiu la divulgació del patrimoni, del talent musical i de la producció agroalimentària; un festival pensat per a redescobrir els racons més especials del romànic del Ripollès.

Així doncs, és un format d’activitat cultural seguida de concert i de degustació gastronòmica, totalment gratuït, la combinació ideal per a passar una agradable jornada de dissabte amb segell ripollès i, en aquest cas, camprodoní. 

L’acte començarà a les 17h amb la visita guiada ‘Descobreix el Camprodon medieval’, durant la qual es podran conèixer tots els detalls de l’antiga vila de Camprodon i el monestir benedictí de Sant Pere, fundat al s. X pel comte Guifré II de Besalú, en uns terrenys anomenats campus rotundus. D’aquesta manera, es podran descobrir les restes medievals de la població a través d’un recorregut per l’església parroquial de Santa Maria, el pont Nou i la plaça de la Vila.

La música i la gastronomia clouran una interessant tarda
A continuació, serà el torn d’un espectacle de poesia i música en petit format, ‘Els Carbonell’, creat pel teclista de Txarango, Sergi Carbonell, i el seu pare, el professor i director de teatre Janot Carbonell, acompanyats per Joan Palà a la percussió i Pau Castellví a la guitarra i el baix.

El concert clourà amb una degustació alimentària gratuïta de la marca de garantia Producte del Ripollès i el sorteig d’un lot de productes alimentaris entre tots els inscrits. 

Totes les activitats són gratuïtes, però cal reservar plaça al 972 70 32 11 o a oac@ripolles.cat (s’ha de detallar nom, cognoms, correu/e, telèfon i nombre d’assistents a l’activitat i al concert).