El Monestir de Sant Pere acollirà un any més la clausura del Festival Isaac Albéniz de Camprodon

L’acte tindrà lloc aquest dijous, 15 d’agost, i oferirà el tradicional concert de la Suite Ibèria, enguany amb Alba Ventura, i l’entrega de la Medalla Albéniz 2019.
La jornada comptarà amb la presència de Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura.
 
Després d’oferir concerts d’una qualitat excepcional i haver acostat, un any més, la música a la nostra vila, el proper dijous 15 d’agost clourà la 34a edició del Festival Isaac Albéniz. I ho farà de la millor forma: amb la interpretació de la Suite Ibèria per part d’Alba Ventura. També es farà entrega de la distingida Medalla Albéniz de 2019. L’acte tindrà el seu inici a les 20 h, i es realitzarà al Monestir de Sant Pere.

La Medalla Albéniz serà entregada a la pianista Alba Ventura per la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga. L’entrega de la medalla Albéniz és un dels actes tradicionals del Festival, i coincideix amb el moment que es produeix la interpretació de la Suite Ibèria, una de les peces mestres que ens ha deixat el llegat d’Isaac Albéniz. Una obra de quatre quaderns, la llargada i la dificultat de la qual la converteixen en una de les creacions més destacades de la literatura pianística espanyola de tots els temps.

La Medalla Albéniz: un reconeixement amb història
El Festival atorga, des de l’any 2004, la Medalla Albéniz als pianistes que interpreten la Integral de la Suite Ibèria, reconeixent així les aportacions que representen aquestes interpretacions a la divulgació de la gran obra mestra del compositor.
La primera intèrpret a rebre aquesta Medalla fou la pianista Alicia de Larrocha. Entre els concertistes que també han rebut aquesta medalla destaquen Rosa Torres-PardoAlbert Attenelle, HisakoHiseki, Blanca Uribe, Luis Fernando, Gustavo Díaz-Jerez, Guillermo González, Alain Neveux, Lluís Grané, Marta Zabaleta, Artur Pizarro, Mirian Conti, Triantafyllos Liotis, Òscar Martín de Sevilla i José Maria Duque.
Albeniz - CARTELL DIA 15_page-0001