El jardí històric de Can Vincke serà rehabilitat

Gràcies a una subvenció FEDER atorgada al Consell Comarcal del Ripollès, es rehabilitarà l’espai, es crearan itineraris i es millorarà l’aparcament de la Font Nova.
Els Ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries i Camprodon, a través del  Consell Comarcal del Ripollès, han obtingut un ajut del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), per tal de fer realitat el projecte turístic vinculat al riu Ter. Això ha estat possible després de mesos de treball conjunt amb tots els ajuntaments de la comarca que han volgut participar-hi, entre ells, Camprodon. Amb una inversió d’1,6 milions d’euros (dels quals 415.800 € corresponen al projecte camprodoní), la subvenció permetrà, entre altres operacions, dur a terme un conjunt d’actuacions en el jardí històric de Can Vincke.
Xavier Sala, alcalde del municipi, destaca la importància d’aquesta notícia, ja que l’espai té un gran interès cultural, natural i patrimonial. “Des de l’Ajuntament, portem molt de temps treballant i perseguint aquest objectiu, i assolir la fita ens ha fet sentir satisfets perquè ens sentim amb el deure d’arreglar els espais patrimonials del nostre municipi”, assegura l’alcalde camprodoní.
El jardí botànic històric de Can Vincke és un jardí de més de 6.000 metres quadrats, creat el 1920. Cal destacar la distribució del jardí en diferents nivells, les escales, les zones de descans i horts que li confereixen molt encant. Uneix una composició arquitectònica i vegetal que, des del punt de vista de la història i de l’art té un interès públic molt important.
En concret, les actuacions permetran la rehabilitació del jardí, la creació d’itineraris i la millora de l’aparcament de Font Nova. Es convertirà en un espai visitable, de lleure i educació ambiental per als habitants i visitants de Camprodon. Els itineraris enllaçaran la vila (el Pont Nou i el Monestir de Sant Pere) amb el jardí històric a peu. I l’aparcament de la Font Nova, com a element “dissuasori” de l’ús de vehicle i foment de la mobilitat sostenible.
Sobre el projecte
Titulat Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter. Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, el pla preveu dur a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter. Ripoll, Sant Joan Abadesses, Sant Pau de Segúries i Camprodon són els pobles que han apostat per aquest projecte. L’objectiu és potenciar els atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats de la Vall del Ter com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn.
image005