El documental “Balandrau infern glaçat” es projectarà a Camprodon

El film documental “Balandrau infern glaçat”, coproduït per Televisió de Catalunya TV3, Goroka, Lastor Media SL, i amb el suport de FGC, es projectarà el diumenge dia 23 de maig  a les 17 h al cinema Casal Camprodoní, 20 anys després del tràgic succés que va commocionar a tota la Vall. Un acord entre els responsables del film, l’Ajuntament de Camprodon i el Casal Camprodoní, permetrà emetre aquest documental que s’estrenarà durant la mateixa setmana al festival Docs Barcelona.
Basat en el llibre “Tres nits de torb i un Cap d’Any. Crònica d’una tragèdia al Pirineu”, del meteoròleg Jordi Cruz, el film documental relata la tragèdia del Balandrau explicada en primera persona pels que van sobreviure a aquest succés i per aquells que arriscaven la seva vida en les feines de rescat. Uns fets que van implicar un desplegament sense precedents en les emergències de muntanya i que van suposar un punt d’inflexió en la gestió d’aquestes. Aquell final de l’any 2000 va marcar la història dels rescats al Pirineu, i especialment la vida dels protagonistes d’aquells fets, i de tota la Vall de Camprodon per sempre més.
Després del documental es farà una taula rodona amb autors i protagonistes del film. Dimecres vinent es posaran a disposició dels ciutadans les entrades per assistir a aquest acte gratuït però amb aforament limitat a causa de la Covid-19.
Des de l’Ajuntament s’agraeix la predisposició del programa Sense Ficció de TV3, a les productores, els implicats i el mateix Casal Camprodoní, per fer possible aquesta activitat al municipi.