El “Cercle d’Economia” de Barcelona celebra el centenari del passeig Maristany

Els representants del “Cercle d’Economia de Barcelona” van visitar Camprodon per celebrar el centenari del passeig Maristany. La seva estada va consistir en una xerrada a la sala d’actes de l’Ajuntament, una visita al museu Isaac Albéniz i també a Can Roig, per acabar al passeig Maristany amb una passejada i dinar de germanor.
Es dona la circumstància que el Circulo es va gestar al mateix passeig Maristany, era l’any 1951, quan dos joves universitaris, Carles Ferrer Salat i Joan Mas Cantí, en una conversa a Camprodon, preocupats  per l’aïllament internacional i la manca de llibertats que es vivia a Espanya, varen pensar a crear un fòrum per a promoure el debat entre persones joves que compartien les mateixes inquietuds.
L’acte d’homenatge va estar presidit per l’alcalde de Camprodon, Xavier Guitart i també hi ha assistit la regidora Maria Àngels Reixach i l’exalcalde, Esteve Pujol.
Per part del Cercle, hi han assistit una trentena de socis entre els quals destaquem,  Jaume Guardiola, president del Cercle d’Economia, acompanyat dels expresidents de l’entitat: Joan Mas Cantí, Carlos Cuatrecasas, Pedro Fontana, Salvador Alemany, Juan José Brugera i Javier Faus. També hi ha estat presents, el director general, Miquel Nadal i l’exdirector general,  Jordi Alberich així com Pere Vicens, president de l’editorial Vicens Vives; Joaquim Uriach, president d’Uriach i de la fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana; Borja García-Nieto, president del grup financer Riva y García o Manuel Raventós, president de Raventós i Blanc

Adjuntem imatges de la vista: