El brot de la residència geriàtrica municipal l’Hospital de Camprodon s’ha donat avui per tancat

El brot de la residència geriàtrica municipal l’Hospital de Camprodon s’ha donat avui per tancat, de manera que la residència torna a ser qualificada de verda.
El balanç del brot, que va començar a mitjans novembre, ha estat de 25 residents positius dels cinquanta que hi ha i 8 treballadors afectats. El centre va començar el procés de desaïllament a principis de mes de desembre, quan van recuperar la normalitat dotze dels disset primers afectats. Amb tot, la mateixa setmana en els cribratges de control, van aflorar vuit positius més tots ells contactes estrets asimptomàtics, que ja han fet la seva corresponent quarantena i ja estan fent vida normal.
Des que es va detectar el brot es va procedir a sectoritzar la residència, aïllar els usuaris afectats, i es van posar en marxa totes les mesures per contenir-lo. Es van activar els mecanismes oportuns per tal que els residents poguessin continuar mantenint contacte telefònic i virtual amb els seus familiars, els quals han estat informats en tot moment des de l’inici del brot.
Des del Departament de Salut s’ha fet un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, i amb la col·laboració de l’Ajuntament. La situació clínica dels residents ha estat vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l’Equip d’Atenció Primària de Camprodon, amb l’assessorament d’un professional de geriatria de l’Hospital de Campdevànol.
Des de la residència geriàtrica municipal l’Hospital s’ha volgut donar les gràcies a tota la gent que ha contribuït a superar aquesta crisi amb èxit i per aquest motiu han elaborat aquest missatge d’agraïment a les famílies, voluntaris, dones, entitats, serveis sanitaris, Ajuntament i a tothom en general pel suport rebut.