Diumenge s’entreguen els “Premis de Lied/Cambra Conxita Badia” a Camprodon

Beget i Camprodon seran diumenge els escenari escollits per als concerts i  l’entrega de premis del “Lied/Cambra Conxita Badia”.
Aquesta iniciativa creada i coordinada per la soprano begetina Mònica Bargalló vol ser un un espai on generar noves oportunitats i reconeixement a formacions de cambra a través de la figura de la soprano liederista i pianista catalana Conxita Badia (1897-1975).
La celebració començarà a les 12h del migdia a Beget on es farà un homenatge a la figura de Conxita Badia a l’església de Sant Cristòfol de Beget amb la celebració d’una missa cantada amb músics de la comarca, i el Cor Adelaisa del Ripollès.
A les 17 h. de la tarda a l’església de Santa Maria de Camprodon 9 formacions de cambra competiran pel premi:

1.Elia Farreras & Joan Climent & Martí Doñate & Ainhoa Aguilar & Alberto Palacios
2.Miquel Esquinas & Roger Casanovas
3.Sílvia Sabater & Marina Pelfort SILMAR
4.Judit Muñoz & Hug Vilamala
5.Rosa Maria Ramirez & Neus Sanchez
6.Flavia Camacho & Arnau Domingo
7.Andreu Miret & Bru Corbella
8.Montserrat Seró & Alberto Palacios
9.Laia Cladellas & Gonzalo Redondo

Les actuacions es faran davant d’un jurat expert, de professionals i pedagogs en actiu dels Conservatoris de Grau Mig, com són Maria Teresa Garrigosa, Margarida Lladó, Salvador Parron, Elisenda Cabero, i Albert Deprius, que resoldran el premi tenint en compte el valor de la interpretació del lied català i les dones compositores.
Els Premis Conxita Badia consten d’una dotació econòmica i un concert a celebrar el proper 2021 amb la col·laboració del Festival del Vallespir “Musiques et Voix au Pays Catalans”, del Montseny “La Fàbrica del Lied”, el cicle de la dona compositora “Teatre de Sarrià”, i de l’Ajuntament de Camprodon.

La figura  artística de Conxita Badia (1897-1975) dona nom a aquest esdeveniment i tal com explica Bargalló “vol ser un homenatge a una amb una trajectòria d’ambaixadora de la cultura catalana a l’exili, també fou amiga de Pau Casals, deixeble de Granados i inspiradora de molts compositors catalans, espanyols i sud-americans. Va estrenar moltes obres i va col.laborar amb Gerhard, Bonet, Nin, Falla, Pedrell, Mompou, Montsalvatge, Toldrà, Ginastera, Guastavino, fins a Narcisa Freixa entre molts d’altres que van escriure per a la seva veu. Reconeguda per ser mestra de Montserrat Caballé, amiga d’Alicia de Larrocha…va ser mestra de mestres i impulsora de grans professionals contemporanis”.

Els Premis de música Lied/Cambra Conxita Badia compten amb el suport de l’Ajuntament de Camprodon, l’Escola Pública Doctor Robert, la Parròquia de Beget, Òmnium Cultural, Consells Comarcals del Ripollès i la Garrotxa, la filla del compositor Narcís Bonet, i la Família de Conxita Badia.

A partir d’avui es pot fer reserva anticipada d’entrades amb un 15% de descompte enviant un email a conxitabadia.premis2020@gmail.com i sinó el mateix dia a taquilla, preu d’entrada 10€.