Dia de Sant Patllari: Pregó, cercavila amb els gegants i molt més

Camprodon va celebrar ahir, 21 de juny, la festivitat de Sant Patllari, patró de la vila, la qual va iniciar de bon matí amb el Pregó, enguany a càrrec de Sisón Pujol, dissenyadora formada a Barcelona i Suïssa, qui és la propietària de l’estudi de disseny “Sisón Studio” i de “Nomon Design”. La Sisón és nascuda a Camprodon i porta el nom del municipi, amb orgull, allà on va, “és bo tenir inquietuds per veure món i conèixer coses noves però, en el fons, sempre desitges tornar a casa. Amb els teus i amb tot allò que coneixes”, afirmava, i afegia: “Camprodon és casa”.

Tot seguit, va ser el torn de la cercavila amb els gegants, des de la plaça de la Vila fins a la plaça Santa Maria, a ritme de l’Orquestra Selvatana, per arribar a l’església Santa Maria i celebrar la tradicional missa. En sortir, es va realitzar la fotografia popular i la jornada matinal va acabar amb un vermut i sardanes amb la mateixa Selvatana.

A la tarda, el campionat de truc i parxís va ser tot un èxit, un acte que té una gran acollida entre tots els públics. Al mateix temps, tot i que la pluja va fer acte de presència, res no va impedir la ballada de sardanes, finalment realitzada al pavelló vell, i la serenata, que es va traslladar al Casal Camprodoní.