Detectat i controlat un brot de Còvid a la residència “Hospital” de Camprodon

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Camprodon informen que en aquest moment hi ha un brot declarat a la residència geriàtrica municipal l’Hospital de Camprodon que afecta un total de 17 residents dels cinquanta que hi ha, fins al moment tots asimptomàtics o amb clínica lleu.
El brot s’ha detectat aquest dilluns arran d’una professional del centre, que va donar positiu a la prova de la Covid19. Dimarts es va fer cribratge a tots els residents i treballadors del centre, i dimecres ja es va disposar dels resultats que van posar en relleu que hi ha 17 usuaris i 8 professionals positius.
Immediatament es va procedir a sectoritzar la residència, aïllar els residents i a posar en marxa totes les mesures per contenir el brot. S’ha habilitat una planta del centre geriàtric per atendre els avis afectats i, s’han activat els mecanismes oportuns per tal que puguin mantenir contacte telefònic i virtual amb els seus familiars, els quals han estat informats en tot moment des de l’inici del brot.
Des del Departament de Salut s’està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, amb la col•laboració de l’Ajuntament. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l’Equip d’Atenció Primària de Camprodon, amb l’assessorament d’un professional de geriatria de l’Hospital de Campdevànol.