Conveni de col·laboració entre la família Albéniz, el MIAC, i l’Ajuntament de Camprodon

Aquest matí s’ha dut a terme l’acte formal de la signatura del conveni de col·laboració entre l’Associació d’Amics del Museu Isaac Albéniz de Camprodon (MIAC), la Família Albéniz i l’Ajuntament de Camprodon per a impulsar i divulgar la figura d’aquest cèlebre compositor i el municipi que el va veure néixer.

La vinculació de la família Albéniz i Camprodon es va concretar l’any 1999 amb el Museu Isaac Albéniz de Camprodon, situat al primer pis de l’Oficina de Turisme, que obria les portes per mostrar objectes del compositor cedits per la família. Amb la signatura del conveni avui s’estableixen tres grans eixos de col·laboració:

– Posar en marxa un programa d’activitats paral·leles, per a estimular l’expansió i comprensió de l’obra d’Albéniz, i d’aquesta manera arribar a més públics,

– Generar sinergies amb altres institucions culturals, com la Biblioteca Nacional de Catalunya, el Museu de la Música de Barcelona i l’Orfeó Català, que compten també amb part del llegat patrimonial d’Albéniz, i la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya,

– Implicar i comptar amb la complicitat de la societat civil, tant particular com empresarial, a través d’un programa de  col·laboració, de suport i patrocini als diferents projectes del MIAC.

Recordem que des de l’Ajuntament de Camprodon s’impulsa la figura d’Albéniz a través del Curs Internacional de Música, el Festival de Música Isaac Albéniz i la concessió de la medalla Albéniz, entre altres esdeveniments.

Està previst que el 16 de juliol de 2022 es faci la presentació oficial a tothom de l’Associació d’Amics del Museu Isaac Albéniz de Camprodon, els seus objectius i les principals activitats que duran a terme. creant complicitats amb els diferents sectors del món cultural. Està previst que en aquest acte, amb l’assistència de destacats membres de la família Albéniz, s’oferirà un concert per part del conegut compositor Albert Guinovart.