Continua la segona fase de les obres a la torre de telecomunicacions

La construcció de la torre es troba en la segona fase, que consisteix en la instal·lació d’una línia de baixa tensió d’1,5 quilòmetres.
El dilluns 21 de gener, a peu de la torre de telecomunicacions, es va dur a terme una reunió de treball entre tècnics de telecomunicació i construcció, el director d’obra, les empreses participants en el projecte i l’Ajuntament. L’objectiu d’aquesta visita va ser la valoració de l’evolució dels treballs en la infraestructura, així com tractar sobre en quina situació es troba el projecte.
D’aquesta manera, continua en marxa la instal·lació de la torre de telecomunicacions que ha de donar servei de telefonia, televisió i internet als veïns i veïnes de Rocabruna, Beget, Salarça, Bolòs i Font Rubí. Actualment, s’està executant la segona fase, que consisteix a estendre una línia de baixa tensió d’1,5 quilòmetres per subministrar de corrent la torre. Tal com explica l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala: “El desplegament del cable elèctric avança com estava previst, i ben aviat podrem garantir el ple funcionament la torre, connectant-la a la xarxa elèctrica”.
La torre va entrar en parcial funcionament el passat agost
A l’agost de l’any passat, es va posar en marxa, de forma parcial, la torre. Aquest primer funcionament va ser la culminació de la primera fase. La torre de telecomunicacions s’aixeca en una finca privada en sòl no urbanitzable del Serrat dels Boixos, a Montagut i Oix (Garrotxa). Aquest emplaçament permetrà donar la màxima cobertura possible, generant el mínim impacte ambiental i garantint l’optimització dels recursos disponibles.
L’obra ha estat, des de bon principi, una de les principals prioritats de l’actual govern municipal. Així ho confirma Sala: “El nostre objectiu és poder oferir un millor servei d’internet als veïns i veïnes. Era una necessitat històrica que calia resoldre”. El procés de construcció de la torre va iniciar-se al febrer de l’any 2018.
Torre 4