Compte enrere per a la celebració de GastroPirineus amb parada a Vallter 2000 i Camprodon

La setmana vinent arriba a la Vall de Camprodon la proposta de cuina dels Pirineus anomenada GastroPirineus. En aquesta 9a edició, i com a novetat, el certamen se celebrarà en dues seus el dilluns 8 i el dimarts 9 d’abril de 2024. Així doncs, les jornades s’inauguraran en l’estació d’esquí Vallter 2000 (Setcases), el dia 8, i es clouran l’endemà, dia 9, en el restaurant Cal Marquès de Camprodon. Es podrà veure en directe la creativitat i innovació de joves xefs com Víctor Torres, de Les Magnòlies* (Arbúcies) i Quirat (Hotel Intercontinental de Barcelona), i la veterania i la tradició de la mà de cuiners com Francesc Rovira, de La Fonda Xesc* (Gombrèn), que cuinarà de la mà d’Arròs Bayo.
Més d’una dotzena de professionals de la cuina reivindicaran la gastronomia del territori. I ho faran, com ja és habitual, amb sessions de cuina en directe i maridatges de vins i de productes del Pirineu, especialment de la comarca del Ripollès, i d’altres indrets de la geografia catalana.
L’estació d’esquí Vallter 2000 acollirà les sessions de cuina en directe de Jordi Vila, del restaurant Can Jepet, de Setcases; o la d’Albert Formentí, de La Glorieta, de La Seu d’Urgell, en una sessió patrocinada pel consell comarcal Alt Urgell i Cadí. La cuina i els sabors aranesos arribaran amb Marcos Pedarròs, del restaurant Er Occitan, de Bossòst i d’Alejandro Borja Pérez, del restaurant Eth Triton, d’Arties, en una sessió de la mà de Torisme Val d’Aran i el Gremi d’Ostaleria dera Val d’Aran. Mentre que el mar i muntanya el portarà a l’alta muntanya en Quim Casellas, de Casamar (Llafranc).
Per la seva banda, en Jordi Àvila oferirà una dinàmica sessió per a mostrar les grans -i inèdites- possibilitats culinàries dels productes del segell Girona Excel·lent.
La primera jornada es tancarà amb un sopar a l’Hotel La Coma de Setcases. Un àpat amb Producte del Ripollès i maridat amb vins i caves de Raventós i Blanc, que anirà càrrec dels xefs de l’Hotel La Coma, Jordi Vila (Can Jepet), i François Will (La Chaumière), i els joves estudiants de l’aula Hostaleria del Ripollès.
La segona jornada se celebrarà al Restaurant Cal Marquès de Camprodon. Una jornada que obrirà “La cuina transfronterera de muntanya” d’Albert Boronat (Llívia), i que comptarà també amb la sessió de cuina de François Will, de La Chaumière (FontRomeu-Odeillo-Via). Serà una jornada en què els grans protagonistes, però, seran els productes de la terra i la cuina tradicional. Així, Inés Quintana, del restaurant Cal Jou, de Conques (Pallars Jussà), oferirà una sessió titulada “Cuina de padrines amb forn de llenya”. Mentre que els joves de l’Aula Hostaleria del Ripollès i l’Institut Abat Oliba portaran els Productes del Ripollès a l’escenari en la sessió “Productes i territori”.
Podeu participar a les
Les jornades es podran veure en directe via streaming des del canal de Youtube de GastroEvents Online.