Camprodon tindrà un centre d'interpretació a Cal Marquès

Gràcies a la concessió d’una subvenció FEDER, el municipi crearà un equipament de difusió, estudi i informació sobre els espais naturals i el patrimoni cultural de la vila i la Vall de Camprodon.
 El Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la subvenció provinent del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), per al projecte de creació d’un centre d’interpretació a Cal Marquès. Aquesta actuació, perseguida pel consistori des de fa temps, es troba emmarcada en l’operació DifNat per a la creació d’equipaments de difusió d’espais naturals protegits de les comarques de Girona.
 
L’alcalde del municipi, Xavier Sala, destaca “la gran necessitat de comptar amb un equipament d’aquestes característiques”, ja que “en la línia de treball de l’ajuntament durant aquests quatre anys de mandat, prioritzem la conservació, la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural”. Es preveu que la incorporació d’aquest centre ajudi a la promoció del territori camprodoní i de la Vall, i contribueixi al fet que esdevinguin una destinació d’ecoturisme de referència.
 
L’objectiu de l’operació és apropar i sensibilitzar a la població, així com promoure la conservació del patrimoni natural i cultural dels espais naturals protegits, i generar també un impacte i una dimensió transformadora sobre el turisme i la sostenibilitat econòmica i mediambiental del territori.
 
Sobre el centre d’interpretació a Cal Marquès
D’aquesta manera, el municipi de Camprodon tindrà un centre d’interpretació sobre els espais naturals i el patrimoni cultural de la vila i la Vall de Camprodon, i estarà situat a Cal Marquès. Es preveu també disposar de la figura d’un coordinador que serà responsable de col·laborar amb l’equip tècnic de l’Ajuntament, per tal de garantir el correcte desenvolupament de l’operació.
El projecte tindrà un cost total de 479.062 €. El fons FEDER constarà de 197.959 €. D’altra banda, la Diputació de Girona també aportarà una subvenció de 98.979 €. Això fa que la subvenció total sigui de 296.939 €, més de la meitat del cost total del projecte. Ara, la Diputació gestionarà la subvenció i, en unes setmanes, iniciarà els tràmits per engegar el projecte.
Cal Marquès