Camprodon se suma al clam per demanar a la Generalitat que financi les escoles bressol

També se sol·licita un plantejament del present i el futur de les escoles bressol com a garantia de l’educació, tenint en compte la col·laboració i coordinació amb els consistoris.
L’Ajuntament de Camprodon ha decidit sumar-se a la reivindicació que demana a la Generalitat de Catalunya que plantegi el present i el futur del finançament de les escoles bressol, entesa com a garantia de l’educació en l’etapa compresa entre els 0 i els 3 anys. A la proposta també s’han sumat altres ajuntaments d’arreu del territori català.
Des de 2011, el segon cicle d’educació infantil (de 3 a 6 anys) va passar a considerar-se universal al nostre país. Llavors, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat va haver de dedicar tots els recursos disponibles a aquesta etapa, trencant el conveni amb els ens locals (tot i la signatura de l’acord) per finançar el primer cicle.
Per aquests motius, l’Ajuntament demana a la Generalitat no només que resolgui els drets dels anys anteriors, sinó també un plantejament del present i el futur, sempre en col·laboració i coordinació amb els consistoris. Tot això s’exposarà i es comunicarà al Departament d’Ensenyament, al Parlament de Catalunya, als grups parlamentaris i als ajuntaments.
Segons Xavier Guitart, alcalde de Camprodon, “l’etapa dels 0 als 3 anys és primordial en la formació d’una persona ja que és on s’imprimeixen les primeres nocions dels valors, el desenvolupament de la inclusió, l’obertura a la diversitat i la flexibilitat de raonament”. A més, Guitart recalca que “creiem que els nens i nenes d’aquesta edat mereixen tota l’atenció de l’administració, les institucions i l’Estat, sense excuses”.
20170419_100752