Camprodon recapta 632€ per a La Marató de TV3

Els diners aniran destinats íntegrament a la investigació de l’Ictus i de les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.
Al llarg del passat mes de desembre, la vila va aconseguir recaptar un total de 632€ que aniran destinats íntegrament a la investigació de l’Ictus i de les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques; el tema sobre el qual va pivotar la 25a edició de La Marató de TV3 celebrada el 18 de desembre de 2016.
La recaptació solidària s’ha dut a terme enguany a través de dues activitats que han comptat amb el suport i la col·laboració inestimable dels camprodonins i camprodonines. Un total de 228€ provenen de les ventes del llibre “Si no hi ha demà”, escrit a quatre mans per Sílvia Pagès i Neus Verdaguer i que es va presentar al municipi el passat 17 de desembre. I els 404€ restants, s’han recaptat recentment –diumenge 25 de desembre– durant la representació de la tradicional obra de teatre d’Els Pastorets al Casal Camprodoní (1€ de cada entrada ha anat destinat a La Marató de TV3).
El consistori felicita als veïns, veïnes i entitats de Camprodon per la seva implicació directe  en aquest projecte solidari.
 
55c84add-3bdd-4afa-8df0-8f9c18ca9bbd
 
2db50744-c75a-4d1f-9a7a-92f62bec0a71
 
2e98cd86-5e22-42d2-ae6b-4bd27dd34e4e
 
L’ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any, n’hi ha més de 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l’ictus, un 45% de les persones afectades tindrà una discapacitat -motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió– amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 nens conviuen amb una discapacitat causada per un ictus.
Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i percepcions, de les emocions i de la conducta, així com de l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència. Poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivades d’aquest estat.
En els últims anys, els experts han notat un canvi en la causa d’aquestes lesions d’origen traumàtic: han baixat les produïdes per accidents de trànsit i han augmentat les causades per caigudes domèstiques en persones d’edat més avançada.