Camprodon presenta en societat la Fira de la Galeta

La presentació, que es va celebrar el dijous 23, va anar a càrrec de l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala; el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Xavier Juncà; la responsable de qualitat de galetes Birba, Esther Puig, i el director de la Fira de la Galeta, Àusias Ballart. Aquesta primera edició de la fira comptarà amb 100 varietats de galetes i dolços, 4 espais i més de 30 activitats. Ja pots visitar el web firadelagaleta.cat.
La Fira de la Galeta està cada vegada més a prop. El dijous 23 d’agost es va celebrar la presentació d’aquest esdeveniment que enguany celebra la primera edició però que, sense cap dubte, “té la voluntat de quedar-se”, tal com explica el propi alcalde de Camprodon, Xavier Sala. La Fira, que tindrà lloc el 8 i 9 de setembre, comptarà amb 100 varietats de galetes i dolços, 4 espais i més de 30 activitats amb “l’objectiu de realçar un dels actius més emblemàtics que tenim al territori i que serveix com a nexe entre les comarques: la galeta”, afirma Sala. L’alcalde també ha volgut recalcar que “aquesta no només és una proposta turística, sinó també de promoció econòmica i del territori”.
La responsable de qualitat de galetes Birba, Esther Puig, ha explicat que la participació en aquesta Fira significa “posar en valor el que som i el que representem com a part identitària de la Vall de Camprodon”. La llarga trajectòria d’aquest símbol tan emblemàtic de Camprodon com són les galetes Birba, es podrà contemplar a la plaça de la Vila a través d’una exposició de motlles antics. “Alguns d’aquests estris per elaborar les galetes són de fa molts anys. Fins i tot encara conservem alguns que daten de l’any 1929”, explica Puig. Per a aquells i aquelles que vulguin comprar aquestes exquisides galetes, podran fer-ho a diversos “stands” que estaran repartits pel municipi, mentre que a la plaça Santa Maria podran tastar-ne totes les varietats. Una de les novetats d’aquesta primera edició serà la presentació de l’última gamma de galetes Birba, aquest cop salades: de formatge, d’olives i de ceba i tomàquet.
Activitats en forma de galeta
La Fira acollirà una trentena d’activitats: la presentació de l’esdeveniment a càrrec de Toni Albà, show-cookings de maridatges i mostres culinàries, exposicions, degustacions de postres amb galetes a càrrec de Cuines de la Vall de Camprodon, tallers de globoflèxia, vermuts musicals, conferències, gimcanes, concursos, els espectacles de màgia i concerts, i moltes més. “També tindrem una convidada especial, la Cuki. Ella serà la mascota de la Fira i passejarà pel municipi amb l’objectiu de dinamitzar el públic més jove”, explica Àusias Ballart, director de la Fira de la Galeta.
 
Una de les activitats estrella serà la que faran els mateixos visitants: un quadre gegant d’una caixa de galetes Birba que podran pintar ells mateixos. “L’objectiu és deixar testimoni artístic de la gent que passarà per aquest esdeveniment”, ha explicat Ballart. Pots consultar totes les activitats aquí.
Pel que fa als espais, el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Xavier Juncà, ha explicat que aquests han estat pensats “estratègicament perquè els visitants puguin gaudir de la Fira però també de Camprodon i la seva gent”. Sota del Pont es podrà gaudir d’un espai lúdic i cultural amb música en directe per adults però també per infants. Pel que fa als carrers principals, els botiguers exposaran i posaran a la venda les galetes i productes dolços d’elaboració pròpia. La plaça del Carme estarà destinada al públic familiar, on s’habilitarà l’espai “El petit galeter”, amb l’objectiu que els nens gaudeixin d’activitats manuals i gastronòmiques per potenciar la creativitat dels petits de la casa mentre els pares fan una visita més lliure sense la canalla, comenta Ballart.
Sala ha aprofitat la presentació d’aquest esdeveniment per agrair la participació del sector privat en aquesta Fira: Galetes Camprodon SA (Galetes Birba) , l’Associació de Comerç i Turisme de la Vall de Camprodon i els diferents patrocinadors. També ha donat les gràcies per la seva participació a la Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya , el Departament de Promoció Econòmica i Patronat de Turisme Costa Brava Girona, al Consell Comarcal de Ripollès, l’Agència del Ripollès del Desenvolupament, i l’Associació de Cuines de la Vall de Camprodon. “Sense tots ells no seria possible la celebració de la Fira de la Galeta”.
 
E7V_FiradelaGaleta_Cartellsponsors