Camprodon millora l’eficiència energètica de l’enllumenat públic del municipi

L’Ajuntament ha substituït una trentena de punts de llum de vapor de mercuri per llums de tecnologia LED aconseguint un estalvi energètic del 75%. Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’Acció de l’Energia Sostenible (PAES) i està subvencionada per la Diputació de Girona en el marc del programa “Del pla a l’acció 2016”.
Amb la voluntat de seguir fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència, l’Ajuntament de Camprodon ha procedit aquest mes d’abril a la substitució de 27 punts de llum de vapor de mercuri d’alta pressió per llums de tecnologia LED a l’enllumenat públic del carrer Espinalba i l’Avinguda Maristany. D’aquesta manera, s’ha aconseguit un estalvi energètic del 75% i es compleix una de les actuacions del PAES per a la millora de l’eficiència i la promoció de les energies renovables.
Substitució de punts de llum de vapor de mercuri per llums de tecnologia LED (Ajuntament de Camprodon)
Carrer Espinalba
S’han substituït les 13 columnes i els fanals existents que estaven en mal estat per noves columnes de fossa i fanals amb làmpades de LED. Els fanals existents disposaven de làmpades de vapor de mercuri de 125w i 250w, que s’han substituït per làmpades LED de 35w i 60w, respectivament.
Avinguda Maristany
S’han substituït 14 pàmpols amb làmpades de vapor de mercuri de 125w per pàmpols amb làmpades LED de 35w.
Futures actuacions
A més, és previst que s’instal·lin dos nous punts de llum de les mateixes característiques que els anteriors a la vorera dreta de la sortida del túnel direcció Llanars.
El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Batchelli, destaca la magnitud d’aquesta acció i posa de manifest com “el consistori treballa contínuament per a la recerca de recursos que permetin fer de Camprodon un municipi exemplar en la lluita contra el canvi climàtic i en l’adopció de noves tecnologies més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”.

Substitució de punts de llum de vapor de mercuri per llums de tecnologia LED (Ajuntament de Camprodon)

Aquesta actuació està subvencionada, en part, per la Diputació de Girona en el marc del programa “Del pla a l’acció 2016”, dirigit als Ajuntaments de municipis de la demarcació de Girona signataris del Pacte d’Alcaldes per a l’eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic que han aprovat un PAES.
La instal·lació d’il·luminació LED a Camprodon té per objectiu millorar el rendiment de les instal·lacions elèctriques, contribuir a la reducció d’emissions de CO2 i la contaminació lumínica, millorar la uniformitat lumínica de l’enllumenat i promoure l’economia verda. D’aquesta manera, el municipi obtindrà un estalvi significatiu, tant en matèria energètica com econòmica.
 
 
 
Diputació de Girona