Camprodon ha estalviat més de 16.500 euros en consum elèctric en el darrer any

L’Agència d’Energia del Ripollès acredita que el canvis realitzats en la contractació per l’Ajuntament estan suposant un important estalvi econòmic i mediambiental per a la vila
L’Ajuntament de Camprodon s’ha estalviat en els darrers 12 mesos, des del canvi de contractes energètics, un total de 16.574’10 euros. Així ho acredita l’Agència de l’Energia del Ripollès en el seu darrer informe, el qual assenyala que la mitjana del cost pel kilowatt l’hora està en la línia de la mitjana comarcal  i el cost per habitant és inferior a la pròpia mitjana comarcal. En concret, el cost kWh  es de 0,18 euros, mentre que el cost de l’electricitat és de 52’6 euros per habitant.
Tot plegat és el resultat de l’aposta de l’equip de govern per l’estalvi energètic, que suposa reduir la despesa en subministraments públics i, com a conseqüència, contaminar menys pel fet de consumir menys energia. La variació del consum és especialment significativa en sectors de la vila com La Campa (-66%), Forcarà (-46%) o el Monestir (-28%). A més, el consistori té a punt un seguit de mesures a implementar durant els propers mesos amb la finalitat de cercar una altra reducció a l’entorn dels 7.520 euros.
L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, ha explicat que “l’aposta decidida per l’eficiència energètica, a banda de significar una passa endavant en termes mediambientals, també suposa un estalvi econòmic que afectarà positivament sobre la capacitat d’inversió en d’altres projectes per a la vila”.
 

Captura Informe