Camprodon es posa la disfressa

El carnaval va arribar aquest passat cap de setmana a la Vila de Camprodon i va omplir el poble de disbauxa i molt confeti. Les diverses activitats organitzades van comptar amb públics molt diversos.

Dissabte a la tarda es donava el tret de sortida als actes de carnaval. Els guanyadors i guanyadores de l’any passat, la colla de Freixenet, va anar al geriàtric a veure els avis i àvies i a passar una estona amb ells. Més tard, van baixar pels carrers principals del municipi fins arribar a la plaça de la Vila, on els esperava l’alcalde, que els va fer entrega de la vara de la vila per donar el tret d’inici institucional a la disbauxa.

A les set de la tarda, les comparses i carrosses ja formaven fila a l’estació d’autobusos per iniciar la rua per tot el poble. Parada obligatòria: la plaça Doctor Robert, on esperava el jurat format per alcaldes i alcaldesses de la Vall i representants de diverses entitats del poble que van puntuar totes les actuacions.

La celebració va seguir ben entrada la matinada al Pavelló Vell, on es va fer l’entrega de premis. “Nit de terror” es va endur el guardó a millor comparsa, mentre que el primer premi de la categoria de carrosses va ser per “Escola de Circ”, seguit pel grup “Seguriwakas”, que van quedar segons. La classificació la va tancar el jovent de Camprodon i la vall amb la carrossa anomenada “Fitness de semana”. La Selva Band i Dj Draude van posar el punt final a la nit amb la seva música.

 

Diumenge, torn dels més petits de la vila

El carnaval infantil es va celebrar, com ja és usual, el diumenge durant la tarda. La rua infantil va iniciar a la plaça del Carme acompanyada també de la colla de Freixenet. Una vegada arribats al pavelló vell, Folkids van animar la tarda amb el ritme de les seves cançons.

Tots els assistents van gaudir d’un bon berenar que va donar pas a la festa confeti posterior. El cap de setmana de carnaval va arribar a la seva fi amb la crema del Rei Carnestoltes.