Camprodon es disfressa per acollir una nova edició del Carnaval

Les activitats d’aquesta tradicional festa popular se celebraran durant el cap de setmana del 25 i 26 de febrer. Per participar a la Rua de Carnaval, es requereix inscripció prèvia obligatòria a l’Oficina de Turisme de Camprodon; aquesta es podrà formalitzar fins al matí del mateix dissabte 25 de febrer.
Carnaval Camprodon 2017
En el seu ferm compromís per impulsar accions de difusió i promoció de la cultura i l’oci al municipi, l’Ajuntament de Camprodon reforça la seva proposta d’activitats per celebrar una nova edició del Carnaval, una cita original i ineludible del calendari festiu. Anna Colomer, regidora de Cultura i Festes, fa una crida a la participació tant del teixit comercial i associatiu com de tots els ciutadans i les ciutadanes, ja que “representen un actiu essencial, amb la seva implicació i contribució, perquè aquesta festa esdevingui una jornada de felicitat, èxit i diversió”.
Els actes començaran el dissabte 25 de febrer, a les 18 hores, moment en què el Rei Carnestoltes prendrà el càrrec a l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala. Posteriorment, la Plaça Santa Maria servirà com a punt de partida de la Rua de Carnaval; el recorregut, que passarà també per la Plaça Doctor Robert -on estarà situat el jurat-, finalitzarà a la Plaça del Carme. Des del consistori es recorda que aquesta activitat requereix inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme; el termini per formalitzar les inscripcions finalitza al matí del mateix dissabte 25 de febrer.
Un cop finalitzada la Rua de Carnaval amb la participació de les comparses i les carrosses, tindrà lloc l’inici de la programació musical a la carpa situada a la Plaça del Carme. I a les 00:00 hores en punt es farà entrega dels premis de Carnaval. Serà aleshores quan els guanyadors rebran el seu reconeixement, després que el jurat emeti el veredicte. Finalment, el grup Maracaibo amenitzarà el Ball de Carnaval a partir de les 00:30 hores.
Diumenge, més propostes
El Rei Carnestoltes començarà la jornada de diumenge visitant, a les 15:00 hores, la residència geriàtrica de Camprodon. Una hora més tard, la Plaça Santa Maria acollirà l’inici d’una Rua de Carnaval Infantil que clourà a la Plaça del Carme amb l’actuació del grup País de Xauxa. Després d’aquest espectacle d’animació infantil hi haurà xocolata desfeta per a tothom i es procedirà a la crema del Rei Carnestoltes, posant així punt final a un cap de setmana de goig i diversió.