Camprodon demana a l’Estat que respecti i accepti la voluntat del poble de Catalunya expressada a les urnes el 21D

El Ple Municipal aprova per unanimitat una moció que demana també la derogació del 155, l’alliberament dels presos polítics i la resolució del conflicte per la via del diàleg.
IMG_20180130_201322
El Ple de l’Ajuntament de Camprodon va aprovar el passat dimarts 30 de gener una moció en defensa de les institucions de Catalunya i dels seus representants electes, a través de la qual el consistori demana a les institucions de l’Estat que respectin el resultat de les eleccions del passat 21 de desembre, que ha comportat “unes majories parlamentàries legítimes que han de poder exercir lliurement les seves funcions”. El text es va aprovar per unanimitat amb els vots favorables dels membres de l’equip de govern i dels cinc regidors de Tots Per Camprodon-CP, amb els quals se’n va consensuar el contingut prèviament en Junta de Portaveus.
La moció també demana la derogació “immediata” de la intervenció de les institucions de Catalunya i la finalització de qualsevol tutela externa de l’autogovern de Catalunya, tant per la via del 155 com mitjançant la intervenció de les finances de la Generalitat. Així mateix, també demana l’alliberament dels presos polítics catalans, “empresonats, en aplicació desproporcionada d’una mesura cautelar sense que existeixi cap sentència ferma condemnatòria, havent de prevaldre els drets fonamentals a la llibertat individual i a la participació en assumptes públics per davant de la presó preventiva”. Finalment també insisteix que s’afronti aquest conflicte polític per la via del diàleg, la negociació i el reconeixement polític, “sense persecució i repressió”.
L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, va afirmar que es posen sobre la taula “unes reclamacions polítiques més que legítimes que, malauradament, l’Estat no ha escoltat ni ha mirat de trobar-hi cap solució”. Sala també va assegurar que, malgrat que sigui un afer de caràcter nacional, “les institucions municipals han de treballar conjuntament per tal d’ajudar en la mesura que sigui possible a què tot això trobi una solució”.