Camprodon commemora l’any de Peret Blanc de Beget

La primera edició del programa cultural “Commemorem a la Vall” arrenca el 9 de setembre amb una exposició, una xerrada i un concert dedicats al violinista de Beget
cartell 20170909El proper dissabte 9 de setembre Camprodon dona el tret de sortida a un nou programa de temàtica cultural a la Vall de Camprodon que té com a protagonista en Pere Sala i Solé, conegut com a Peret Blanc de Beget, coincidint amb el centenari del seu naixement.
“Commemorem a la Vall” és un programa cultural de sis anys de durada que té com a principal objectiu destacar personatges i fets del territori a través d’una proposta d’actes i accions que contribueixin culturalment i social a la Vall.
Aquesta primera edició comptarà amb una exposició de caràcter itinerant, una xerrada on Amadeu Rosell explicarà la vida i anècdotes de Peret Blanc i del músics sense solfa de la Vall, i un concert on es posarà de relleu la música tradicional de muntanya.
La proposta està organitzada per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon amb el suport dels sis municipis de la Vall (Camprodon, Llanars, Molló, Sant Pau de Segúries, Setcases i Vilallonga de Ter) i la col·laboració de la Diputació de Girona, del Consell Comarcal del Ripollès i de la família del músic, en aquesta primera edició.
Pere Sala i Solé (1917-1993) va ser un violinista begetí i un dels últims músics rurals. Autodidacte, encara se’n conserven nombroses gravacions que han permès recuperar la música antiga de l’Alta Garrotxa. Peret Blanc comptava amb un repertori de fins a 130 balls, apresos d’oïda.