Camprodon commemora el 25N

Camprodon s’ha tenyit de violeta aquest matí per commemorar la celebració del Dia Internacional per l’erradicació de la violència vers les dones.

La diada ha començat amb la difusió d’un manifest per les xarxes socials del consistori i els whatsapps de ciutadania on s’ha volgut mostrar el suport institucional a la causa. Més tard, a les 11, l’Espai Cultural Cal Marquès ha acollit el taller “Trenquem esquemes” on hi han assistit una vintena de persones i on també hi ha participat el Consorci del Benestar Social del Ripollès.

L’acte central s’ha celebrat a les 12 a la plaça de la Vila, on s’hi han congregat una quarantena de persones i on s’hi han desenvolupat dues activitats. La primera ha anat a càrrec de l‘associació de dones del municipi que ha llegit un manifest. D’altra banda, la Creu Roja ha creat “L’iceberg de la violència de gènere”, on els assistents podien col·locar, escrits en papers, actes de diverses formes de violència de gènere i categoritzar-les per demostrar que, en molts casos, la violència de gènere és invisibilitzada i es confon amb actes normalitzats per la societat.

Des del consistori es fa palesa la voluntat de col·laborar amb la ciutadania per crear una societat compromesa amb la igualtat de gènere. L’Ajuntament aposta per fer de Camprodon un espai segur i es recorda a les dones que pateixen qualsevol classe de violència que davant aquests fets no estan soles.

Telèfon d’atenció a la víctima: 900 900 120