Camprodon celebrarà la Festa Major de Sant Patllari 2020!

La festivitat, sota el lema “Fes-te(a) fotre? Doncs no!”, tindrà lloc els pròxims 21, 22 i 23 de juny. Consulteu aquí el programa complet en versió digital.

La celebració es realitzarà seguint totes les mesures de seguretat i d’higiene per evitar qualsevol rebrot del coronavirus.

La crisi sociosanitària de la Covid-19 no impedirà que la vila camprodonina celebri la festa dedicada al seu patró, Sant Patllari. Sota el lema “Fes-te(a) fotre? Doncs no!”, l’Ajuntament organitza la Festa Major de Camprodon, que s’estendrà durant tres dies amb activitats i propostes per a tots els públics i gustos. Així, durant els dies 21, 22 i 23 de juny, es desplegarà un ampli ventall d’actes que fusionaran la tradició, la cultura i la germanor.

Tres dies de festa, rauxa, precaució i bon ambient

La Festa Major de Sant Patllari arrencarà el pròxim diumenge, 21 de juny, a les 11 h del matí amb el pregó a càrrec de M. Jesús Alonso, professional del món sanitari amb una llarga trajectòria a la Llar d’Infants Municipal Nins (l’equipament enguany fa 50 anys). Posteriorment al pregó, tindrà lloc la cercavila de gegants. A les 12 h festejarem la tradicional missa solemne i a les 13 h serà el torn de la jornada de fotografia popular al Planet. Després de dinar, a les 17 h, podreu gaudir de les millors sardanes amb la Cobla Selvatana, a l’Espai 1 d’Octubre. I a les 20 h, al mateix escenari, us esperarà un vespre de Serenata. El pregó i la Serenata es retransmetran en directe per TV Ripollès i pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Camprodon. També s’instal·larà una pantalla a la plaça de la Vila per poder veure-ho en directe i amb seguretat.

El dilluns 22 de juny s’iniciarà a les 10 h amb l’activitat familiar a la natura, que sortirà des de la plaça de Santa Maria i que organitza la Creu Roja Vall de Camprodon per obtenir fons per la seva causa. Al migdia, gaudirem del dinar de la font a casa. Els tiquets es podran obtenir a l’Oficina de Turisme de la Vall de Camprodon (2€), i caldrà fer la reserva abans del 21 de juny a les 14 h. A les 16 h de la tarda, l’Amadeu&Cia oferiran una divertidíssima cercavila amb remullada inclosa.

Finalment, per tancar la Festa Major, el dimarts 23 de juny tindran lloc diferents activitats al llarg del dia: a les 12 h, el Mag Pota actuarà a l’Espai 1 d’Octubre; a les 16 h, Manelic de Pera farà companyia  als residents del geriàtric municipal L’Hospital; a les 16.30 h els Superherois arribaran a la nostra vila i a les 17.30 h, la plaça de la Vila serà escenari de l’arribada de la Flama del Canigó. A les 19 h, Joan Pera proclamarà l’Hereu i Pubilla de Camprodon en un acte popular. La vetllada es tancarà amb el Castell de Focs a l’Espai 1 d’Octubre, per així celebrar junts la revetlla de Sant Joan.

Per escollir els candidats a l’Hereu i la Pubilla de Camprodon 2020 que més us agradin, podeu deixar el vostre vot a l’Oficina de Turisme abans del dia 23 de juny al migdia. Aquí trobareu la fitxa de votació.

Una festivitat especial en tots els sentits

Aquesta no és una festa convencional, sinó més aviat especial. L’organització ha hagut de treballar de valent per configurar un programa d’activitats adient i adaptada a la situació que estem vivint. Des de l’Ajuntament es remarca la importància de complir amb totes les mesures de seguretat, de distància i d’higiene, i es convida als veïns i veïnes a fer-ho per la seva pròpia integritat, fent sempre ús de la mascareta amb la finalitat d’evitar contagis.

La regidora de Festes de Camprodon, Berta Sunyer, comenta que “us proposem un Sant Patllari diferent, amb risc zero, però mantenint l’essència de la nostra Festa Major. Hem de ser capaços de celebrar sense perdre el respecte i la responsabilitat. Volem posar color a aquests dies però sense abaixar la guàrdia.”

Com explica l’alcalde, Xavier Guitart: “aquesta, doncs, serà una Festa Major especial i única, tant per l’excepcionalitat de la situació com per tota la dedicació que s’hi ha posat per a celebrar-la. Us prometem tres dies d’un ambient formidable, que ens serviran per desconnectar dels últims mesos d’incertesa i certa angoixa”. L’alcalde, en nom de tot el consistori, desitja una “molt bona Festa Major de Sant Patllari a tothom!”.

Com cada any, podreu compartir la vostra experiència a les xarxes socials, amb el hashtag #STPT20.

Cartell 2 FM 2020_page-0001