Camprodon celebra un dels Festivals Albéniz amb millor acollida per part del públic dels últims anys

Cinc concerts d’alt nivell han conformat la 37a edició del Festival de Música Isaac Albéniz d’aquest 2022. Una edició que ha apropat a Camprodon músics d’alt nivell i reconeixement en l’àmbit internacional que han emplenat gairebé cada dia de festival el Monestir de Sant Pere.

Clavé Rock! inaugurava l’Albéniz, un concert que va aplegar més de 300 persones als jardins del monestir per gaudir de la proposta coral la qual va comptar amb la Coral Camprodon. El va seguir el concert de la pianista Maria Canyigueral i el violoncel·lista Ramon Bassal. El duet va aplegar més de cent persones dins el Monestir de Sant Pere, igual que va fer la jove promesa del piano Jaeden Izik-Dzurko qui va agradar tant al públic que ningú volia que deixés de tocar. De fet, el músic ha obtingut darrerament el primer premi a millor intèrpret d’Albéniz del Concurs Maria Canals 2022 i ha guanyat el Concurs Internacional de Piano de Santander Paloma O’Shea, obtenint també el premi del públic i al de millor intèrpret de música de cambra. L’última setmana de festival va acollir el concert de la soprano Marina Klimova i el pianista Antoni Besses, un gran duet de música clàssica que també va fer gairebé un ple al monestir.

El gran concert de clausura ha estat un any més al so de la Suite Iberia, una de les composicions més complicades d’Isaac Albéniz. En aquesta ocasió l’encarregat d’interpretar-la ha estat Daniel del Pino, que arrossega una llarga trajectòria musical arreu del món. Ha exercit la docència al Conservatori Professional de Música de Toledo i és professor del Conservatori Superior de Música del País Basc. Ha tocat a les millors sales dels cinc continents i ha gravat música de grans compositors com Chopin i Granados. Del Pino no ha decebut i ha posat punt final de la millor manera al festival. El diputat al Parlament de Catalunya i alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha estat l’encarregat de fer entrega de la Medalla Albéniz 2022 a Daniel del Pino.