Camprodon aposta per la promoció i difusió dels ajuts Leader

Àngels Guiteras, de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, detalla en una xerrada informativa a l’Ajuntament com obtenir aquestes subvencions. Consulta aquí el document de la presentació.
 
L’Ajuntament de Camprodon va acollir el dimarts 10 d’octubre una xerrada informativa sobre els ajuts Leader per a emprenedors i empreses. La presentació la va realitzar Àngels Guiteras, gerent de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, entitat que s’encarrega de la gestió d’aquestes subvencions a Camprodon i el seu entorn més proper.
Els ajuts Leader subvencionen inversions en obra civil, instal•lacions i equipaments de més de 12.000€ per a la creació, ampliació o millora d’empreses que generin activitat econòmica i ocupació i estan dirigits a autònoms, microempreses, pimes, cooperatives, i associacions i fundacions sense ànim de lucre.
LeaderPer als projectes productius en el Ripollès, la Vall del Ges (exclòs Torelló), Orís i el Bisaura, aquestes subvencions poden finançar entre un 22,5% i un 40% de la inversió elegible.
En la sessió d’informació Guiteras va aclarir quines funcions fa l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura com a Grup d’Acció Local. Aquestes funcions són bàsicament la tramitació d’ajuts destinats al desenvolupament local per la diversificació de les zones rurals i el treball en projectes de cooperació com a element de dinamització territorial.
En un altre apartat va detallar de quines eines disposa Leader per al control energètic i va informar també sobre els projectes i programes CLIMA per a l’adquisició de crèdits de carboni vinculats a projectes de reducció d’emissions.
 
Com sol·licitar els ajuts Leader
La sol·licitud de l’ajut Leader s’ha de presentar per mitjans telemàtics en el cas de les entitats públiques, les persones jurídiques i els professionals col·legiats. Per realitzar la sol·licitud serà necessari el certificat digital de persona jurídica o el certificat digital del representant de l’empresa. Les persones físiques poden presentar la sol·licitud per mitjans telemàtics o bé en imprès normalitzat.
Al mateix temps, també es pot trucar al 972 70 44 99 o enviar un e-mail a leader@ripollesgesbisaura.org.
 
L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura impulsa el projecte Cowocatrural
L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura també és responsable de Cowocatrural, un projecte de creació i dinamització d’espais de coworking al Ripollès. L’entitat es troba en aquests moments en fase de cerca de possibles perfils que puguin estar interessats a formar part d’aquests espais i alhora ha iniciat contactes amb ajuntaments com el de Camprodon per a la creació d’aquests. Per tal de donar a conèixer el projecte i facilitar el contacte dels interessats amb la xarxa, Cowocatrural ha difós una enquesta.