Camprodon, amb La Marató de TV3

El municipi se suma un any més al projecte solidari impulsat per La Fundació La Marató de TV3 amb l’organització dissabte 17 de desembre de la presentació d’un llibre sobre l’Ictus. A més, 1€ de cada entrada per assistir a la representació d’Els Pastorets es destinarà a la investigació mèdica de les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. 
Presentació del llibre “Si no hi ha demà”
Dissabte 17 de desembre (11 h.), la sala d’actes de l’Ajuntament acollirà la presentació del llibre “Si no hi ha demà”, de Sílvia Pagès i Neus Verdaguer; una obra a quatre mans que narra la història de superació de la Sílvia, que es va recuperar del doble vessament cerebral que va patir quan tenia 17 anys. A l’acte també hi prendrà part el metge Guillem Picart, que posarà en context la malaltia. Al final de la trobada, es posarà a la venda el llibre i els seus beneficis aniran destinats íntegrament a donar un impuls econòmic a la investigació mèdica sobre l’Ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. L’objectiu d’aquesta acció és donar a conèixer el tema que es tractarà a La Marató de TV3, prevista per diumenge 18 de desembre, i despertar l’esperit solidari envers les persones afectades i les seves famílies.
Els Pastorets
La solidaritat i l’altruisme són dos valors universals molt presents a La Marató de TV3 i durant les festes nadalenques. En aquest sentit, durant el mes de desembre el Nadal i La Marató aniran novament de la mà a Camprodon. Diumenge 25 de desembre (18:30 h.), es farà la tradicional representació teatral d’Els Pastorets al Casal Camprodoní i 1€ de cada entrada anirà a parar de forma directa al projecte de La Marató de TV3.
L’Ajuntament de Camprodon agraeix la implicació i col·laboració de les associacions i entitats del poble i convida tots els veïns i veïnes a participar dels actes solidaris de La Marató de TV3.
L’ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any n’hi ha més de 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l’ictus, un 45% de les persones afectades tindrà una discapacitat -motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió– amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 nens conviuen amb una discapacitat causada per un ictus.
Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i percepcions, de les emocions i de la conducta, així com de l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència. Poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivades d’aquest estat.
En els últims anys, els experts han notat un canvi en la causa d’aquestes lesions d’origen traumàtic: han baixat les produïdes per accidents de trànsit i han augmentat les causades per caigudes domèstiques en persones d’edat més avançada.
 
Maratoì2.pdf_page_1Si no hi ha demà (1)