Camprodon acull la segona Fira Internacional del Formatge

Entre el 12 i el 15 d’octubre la plaça de la Vila i el carrer Sant Roc es convertiran en l’epicentre del món del formatge, amb una àmplia oferta lúdica, cultural i gastronòmica.
A partir del 12 d’octubre Camprodon respirarà formatge. La vila acull enguany la segona edició de la Fira Internacional del Formatge Camprodon 2017, esdeveniment que ja va tenir una gran acollida l’any passat i que repeteix novament aquest any amb l’objectiu de consolidar-se en el calendari de fires. Les dates de la fira seran els dies 12, 13, 14 i 15 d’octubre.
Durant quatre dies intensos, tant a la plaça de la Vila com al carrer Sant Roc s’hi desenvoluparan activitats de tot tipus (programació) i per a totes les edats relacionades amb el formatge. Per al públic infantil s’organitzen, entre altres, jocs, tallers, globoflèxia, màgia i una gimcana. Per als adults, una de les activitats més destacades serà el maridatge de formatge i cervesa artesana a càrrec de Martí Padrisa, que es farà el dissabte 14, de 20 a 21 hores (cal inscripció prèvia). Cada dia de fira també hi haurà, entre altres, una exposició d’eines formatgeres i formatges internacionals.
“Aquest any fem una aposta per la qualitat, i no tant per la quantitat”, explica Xavier Juncà, regidor de Turisme, Promoció Econòmica i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Camprodon. “És a dir, apostem per tenir més nivell de parades, de firaires, de maridatges, de productes i d’activitats”, afegeix.
La Fira Internacional del Formatge de Camprodon coincideix en el temps amb altres fires de la Vall, com ara la Tria de Mulats d’Espinavell (13 d’octubre) i el Mercat de la Trumfa de Vilallonga de Ter (14 d’octubre). “La idea és que es complementin, que un dia puguin anar a una i l’altre dia a una altra” assegura Juncà.
Durant els quatre dies de fira s’instal·larà un punt d’informació sobre la mateixa fira i també sobre el poble. La Fira Internacional de Formatge està organitzada per Esdeveniments 7 vetes i compta amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament de Camprodon.
E7V_FIFCamprodon17_cartell