La Vall de Camprodon aconsegueix el certificat de Destinació de Natura i Muntanya en Família

La Generalitat va atorgar aquest distintiu el passat divendres 19 de juliol en un acte celebrat a Cal Marquès.

La Vall de Camprodon ha obtingut el certificat de Destinació de Natura i Muntanya en Família que dona la Generalitat de Catalunya, després del treball continuat i persistent que s’ha dut a terme des de la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall de Camprodon.
El distintiu va ser lliurat el passat dissabte per part del director general de Turisme, Octavi Bono, als set alcaldes i alcaldesses de la Vall: de Camprodon, Xavier Guitart; de Sant Pau de Segúries, Dolors Cambras; de Vilallonga de Ter, Mònica Bonsoms; de Molló, Josep Coma; i de Setcases, Anna Vila, així com a la regidora de Llanars, Concepció Carrera.
Amb aquesta nova incorporació, Catalunya compta amb 27 destinacions certificades com a Turisme Familiar (19 amb la marca de Platja en Família i 8 amb la de Natura i Muntanya en Família), i 3 més en procés de certificació.
Les plaques acreditatives també es van lliurar a diversos establiments turístics de la zona. En aquest cas, el van rebre 17 allotjaments turístics, 5 empreses d’activitats, 7 restaurants, una oficina d’informació turístic i l’estació d’esquí Vallter 2000.
L’oferta turística en família a la Vall de Camprodon
La destinació turística familiar de la Vall de Camprodon té una superfície de 293,34 km2, i s’estructura seguint el riu Ter. Està ubicada a la província de Girona, al nord-est del Ripollès i a la part meridional del Pirineu Oriental. Presenta un relleu que va dels 500 als quasi 3.000 metres, i gaudeix d’un clima d’alta muntanya, a cotes altes, i un clima de muntanya mitjana, als fons de vall i a peu de vessants.
L’aigua és protagonista a la Vall i la podem resseguir, des dels naixements del riu Ter, a la zona d’Ulldeter i del riu Ritort, a la falda del Costabona; passant per rieres i salts d’aigua i cossis; fins a la riera de Beget, que dóna les aigües al riu Fluvià. Destaca també el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, un parc natural de marcat caràcter ramader i fronterer, així com la magnífica zona de Beget i de Rocabruna.
La Vall de Camprodon ofereix als visitants un gran ventall d’opcions i activitats, per al gaudi de grans i petits entre les quals destaquen l’estació de muntanya de Vallter 2000, el Molló Parc d’Animals i el Molló Parc d’Aventura, així com la programació d’activitats de muntanya acompanyades amb experts guies de muntanya.
red_20190719_Vall de Camprodon natura i muntanya en família_3