Beget, declarat bé cultural d'interès nacional

La Generalitat de Catalunya reconeix així el conjunt històric del nucli
 
Beget1
 
El Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar aquest passat dimarts 26 de juliol declarar bé cultural d’interès nacional el nucli de Beget, en la categoria de conjunt històric. El conjunt històric de Beget destaca per la significació històrica urbanística, arquitectònica, tipològica i ambiental i conté edificis, espais i carrers històrics que expliquen l’evolució del poble al llarg de 800 anys. La consideració de bé cultural d’interès nacional amplia el nivell de protecció que ja tenien assignats aquests elements arquitectònics des de l’Ajuntament de Camprodon.
 
Es té constància documental de l’existència del topònim de Beget des de l’any 959, si bé l’actual nucli de població es va originar després de la reconquesta. L’any 1013, el monestir de Sant Pere de Camprodon hi va construir una església. Va ser un municipi independent fins al 1969, quan va passar a ser adscrit a Camprodon i a la comarca del Ripollès.
 
Xavier Juncà, regidor de Turisme, valora que “és una gran notícia per a Beget i per tota la Vall de Camprodon. Tots érem conscients de la seva bellesa i la màgia i història que es respira pels seus carrers, però ara aquesta singularitat li és reconeguda oficialment“. I afegeix que “l’atracció turística de Beget ara encara serà més gran i això és molt positiu per Camprodon i el conjunt de la Vall“.