Augmenten en un 40% les activitats culturals en català del PAHT de les Valls Catalanes del Tec i del Ter

L’entitat presenta a l’Ajuntament de Camprodon el balanç d’activitats culturals de la temporada 2017, que també recull un increment del 50% en el nombre total d’activitats.
El País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes del Tec i del Ter, projecte que agrupa 24 municipis francesos de les comarques del Vallespir i el Rosselló i 7 municipis catalans (la Vall de Camprodon i Sant Joan de les Abadesses) ha programat durant aquest 2017 un 40% més d’activitats culturals en català. A més, en el conjunt dels municipis catalans s’ha incrementat en un 26% el nombre de visitants. Aquestes són les principals conclusions del balanç d’activitats culturals que va presentar l’entitat dimarts 17 d’octubre  a l’Ajuntament de Camprodon.
Balanç PAHT 2017
El PAHT de les Valls Catalanes del Tec i del Ter fa una valoració positiva de les activitats programades i destaca que també s’han incrementat en un 50% el nombre total d’activitats (en català o francès) respecte a la temporada anterior. De totes les activitats programades a la Vall de Camprodon i Sant Joan de les Abadesses, les que han tingut més èxit han estat les “Visites amb els Petits Detectius” i els jocs de Sant Pau de Segúries i Setcases, amb 163 participants; les visites guiades a Camprodon, amb gairebé 200 participants; la visita “Sant Joan de les Abadesses, la joia del romànic”, a la qual hi han assistit més de 400 persones; i les visites dramatitzades “Els desitjos del Comte Arnau”, també a Sant Joan de les Abadesses, amb un total de 254 participants.
També cal destacar la participació d’un grup de nens i nenes de Camprodon, Sant Pau de Segúries i Vilallonga de Ter al projecte “És el meu patrimoni”, a Prats de Molló. Durant l’estada hi van fer, entre d’altres, tallers relacionats amb les Festes de l’Ós del Vallespir i van realitzar un intercanvi d’experiències amb altres infants de municipis de la Catalunya Nord.
El PAHT de les Valls Catalanes del Tec i del Ter ja està treballant en la programació de les activitats de la temporada 2018 per tal de consolidar l’oferta de visites individuals i renovar les activitats per a grups i famílies. Totes les activitats que organitza aquesta agrupació tenen l’objectiu de difondre el patrimoni històric i cultural del territori.