Araceli Sagarra se suma al cicle “Dones & Esport”

La primera dona de l’Estat espanyol en pujar a l’Everest participarà el proper 15 d’octubre en la tercera sessió d’aquest programa de conferències organitzat per la Regidoria d’Esports de Camprodon.
Cartell Araceli Segarra
L’alpinista catalana Araceli Segarra Roca serà la protagonista el dissabte 15 d’octubre en la tercera sessió del cicle de conferències “Dones & Esport” que organitza la Regidoria d’Esports i que té com a objectiu promoure l’activitat física professional o amateur entre les dones i debatre sobre el rol femení en el món de l’esport. La trobada es farà al Casal Camprodoní, a partir de les 19:30 h., i és oberta a tota la ciutadania.
Araceli Segarra es va convertir l’any 1996 en la primera dona de l’Estat espanyol en ascendir a l’Everest. És diplomada en Fisioteràpia i es va iniciar esportivament en el món de l’espeleologia quan tenia només 15 anys. La seva primera expedició a l’Himàlaia va ser al Broad Peak (Pakistan) amb 21 anys i el 1992 va aconseguir el seu primer vuit mil, el Shishapangma. L’any 1997 va rebre la medalla de bronze de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu, atorgada pel Consell Superior d’Esports. En tots aquests anys, a més, ha compaginat el muntanyisme amb activitats de model, conferenciant, escriptora i il·lustradora.
Segarra serà l’encarregada el proper 15 d’octubre de conduir al Casal Camprodoní una xerrada i un debat on, entre altres, es tractaran qüestions com la conciliació de la vida professional i familiar amb la pràctica de l’esport i l’activitat física o la visibilitat de la dona esportista als mitjans de comunicació. L’alpinista lleidatana agafarà el testimoni de la corredora de muntanya Emma Roca i de la pilot Laia Sanz, encarregades de conduir les dues primeres sessions d’aquest projecte els passats 10 i 17 de setembre, respectivament.
El cicle de conferències “Dones & Esport” consta d’un total de cinc xerrades distribuïdes en cinc jornades. Després d’Emma Roca, Laia Sanz i Araceli Segarra, també participaran del projecte el Club Patinatge Artístic d’Olot (22 d’octubre) i la corredora de muntanya Núria Picas, amb data encara per confirmar.