Albert Guinovart serà el protagonista de la presentació del MIAC

El dissabte 16 de juliol el Monestir de Sant Pere serà l’escenari de la inauguració de la nova etapa del Museu Isaac Albéniz de Camprodon

Camprodon, lloc de naixement del compositor i pianista Isaac Albéniz, acollirà el dissabte 16 de juliol la presentació de l’Associació d’Amics del Museu Isaac Albéniz (MIAC). Després de la signatura del conveni de col·laboració entre aquests, la família Albéniz i l’Ajuntament de Camprodon, el qual pretén impulsar i divulgar la figura del compositor, es durà a terme aquest acte que servirà per a encetar una nova etapa del projecte.

Així doncs, amb aquest tret de sortida s’inicia un programa d’activitats per a estimular l’expansió i comprensió de l’obra d’Albéniz i la intenció d’implicar i comptar amb la complicitat de la societat civil, tant particular com empresarial, a través d’un programa de col·laboració, de suport i patrocini als diferents projectes del MIAC.

De la mateixa manera, es pretén treballar de la mà d’altres institucions culturals, com la Biblioteca Nacional de Catalunya, el Museu de la Música de Barcelona, l’Orfeó Català, la Diputació de Girona i la de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i, així, fer créixer aquest museu que representa l’essència del cèlebre compositor.

L’esdeveniment iniciarà a les 18.30 hores al Museu amb la inauguració de l’exposició ‘De París a Ceret. Albéniz, Séverac i la cultura catalana’, que homenatja el 150 aniversari del naixement del compositor francès Déodat de Séverac.

Albert Guinovart, mestre de cerimònies de luxe
Aquesta nova etapa començarà de la millor manera possible, amb un concert del pianista i compositor Albert Guinovart, que tindrà lloc el mateix dia 16 a partir de les 20.00 hores al Monestir de Sant Pere de Camprodon, lloc immillorable per a un esdeveniment d’aquestes característiques.

Guinovart, una de les figures més representatives de la cultura catalana, és un músic polifacètic: pianista, compositor i docent, el repertori clàssic i romàntic i l’extens catàleg pianístic del qual l’acrediten com a un dels intèrprets més consolidats. D’aquesta manera, el públic tindrà el privilegi d’escoltar les interpretacions d’obres d’Albéniz i Séverac.

A més, a les 21h s’oferirà una copa de cava, gentilesa de l’Ajuntament de Camprodon. L’aforament a tots aquests actes és limitat, per la qual cosa és imprescindible confirmar assistència a info@museuisaacalbeniz.org. L’acte comptarà amb la presència dels membres de la família Albéniz.