Agustí Alcoberro parlarà dels exilis de la història a Molló

El pròxim diumenge, 17 de febrer, a les 12h, Alcoberro oferirà la xerrada “Els exilis de la història”, en el marc del 80è Aniversari del final de la Guerra Civil a Catalunya.
El Doctor en Història per la Universitat de Barcelona, Agustí Alcoberro, serà el pròxim diumenge, 17 de febrer, a la Sala Polivalent de Molló (12 h) per oferir la xerrada titulada “Els exilis de la  història”. L’activitat s’emmarca en la commemoració del 80è Aniversari del final de la Guerra Civil a Catalunya. Per aquest motiu, durant els mesos de febrer i març tindran lloc diferents propostes per homenatjar als milers de persones exiliades i deportades durant els anys posteriors al conflicte bèl·lic.
En aquest sentit, dissabte 23 de febrer, a les 18 h, a Cal Marquès es projectarà el documental Petjades sense rastre, dirigit per Neus Pagès. El dissabte 2 de març, a les 16.30 h també a Cal Marquès, tindrà lloc la xerrada “Els exilis del 36 i del 39”, a càrrec de Jordi Rubió. El dissabte, 9 de març, Cal Marquès acollirà el passi del documental El silencio de los otros, d’Almudena Carracedo i Robert Bahar. Serà a les 18 h. Finalment, el 23 de març es durà a terme l’excursió guiada pels camins de la retirada, per Espinavell, Coll Pregon, La Preste i Prats de Molló. Més informació a l’Oficina de Turisme de Camprodon.
Les activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Camprodon, el Centre d’Estudis “La Retirada”, el Memorial Democràtic i el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca. Anna Colomer, regidora de Cultura de Camprodon, convida a tothom a participar en aquestes activitats. Colomer destaca la importància de la commemoració, que pretén “recordar i retre homenatge als desplaçats forçosos per les guerres”. A més, afirma que “la xerrada d’Agustí Alcoberro d’aquest diumenge promet ser apassionant, pel que fa al ponent i el seu coneixement històric dels exilis”.
Paral·lelament, fins al 28 d’abril a Cal Marquès es podran visitar dues exposicions. Per una banda, “La Retirada. L’èxode d’un poble”, del fons Lluís Bassaganya i André Alis. Per l’altra “Vencedors i Vençuts”, del fons Memorial Democràtic. L’entrada és gratuïta.
programa d'actes4