19 d’octubre, dia mundial contra el càncer de mama!

Dissabte comença la celebració del dia mundial contra el càncer de mama i des de l’associació Oncolliga es fa una crida per a ‘tenyir de rosa’ els pobles i ciutats gironins durant aquest cap de setmana.
La situació sanitària actual ha obligat a anul·lar quasi totes les activitats solidàries que s’organitzaven per recaptar fons i l’entitat s’ha esforçat per buscar noves fórmules que animin la gent a col·laborar per continuar ajudant els malalts de càncer i a les seves famílies. D’aquesta manera neix la Cursa de les Mames, una iniciativa solidària en la qual s’anima als participants a fer una ruta de 5 o 10 km per l’entorn del seu municipi el cap de setmana més proper al dilluns 19 d’octubre.
La iniciativa està impulsada per més d’una trentena de delegacions locals d’Oncolliga que habilitaran punts de recollida de la samarreta commemorativa de l’esdeveniment. La cursa està oberta a persones de qualsevol edat i es pot fer sol o en companyia d’amics i familiars, si bé des de l’organització es fa una crida a la prudència per tal de complir les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.
Per participar-hi cal fer un donatiu de 10 euros i les inscripcions es poden fer amb la delegada de Camprodon, Ramona Juncà al 679.233.543.

D’altra banda l’associació de dones de la Vall de Camprodon, ADVAC, ens comuniquen que cancel·len les activitats previstes per aquesta efemèride a causa d ela Covid’19 i que cada any consistien en una caminada amb esmorzar i volada de globus de color rosa amb la col·laboració de Marc Navarro.
El que sí que faran és la distribució de llaços rosa per qui en vulgui lluir per recordar l’efemèride i donar suport a totes les persones afectades.