Beget, poble amb encant

L’Ajuntament de Camprodon aprova l’afiliació de Beget al segell “Poble amb encant” de l’Agència Catalana de Turisme
Durant el darrer Ple municipal de novembre, l’Ajuntament de Camprodon va aprovar l’afiliació de Beget amb el segell “Pobles amb encant”, que atorga l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una acció emmarcada en la voluntat del consistori de reivindicar la riquesa estètica de Camprodon i la Vall de Camprodon. Entre altres mesures, en els darrers mesos també s’han dut a terme tasques de neteja i condicionament a Beget, impulsades per l’ens municipal conjuntament amb el Consorci de l’Alta Garrotxa. L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, explica «la importància d’un poble de les característiques paisatgístiques que posseeix Beget, que rep diàriament molts visitants només pel seu encant”. A més, ha afegit que “l’adhesió a aquest segell és una garantia del reconeixement de les particularitats i de l’exclusivitat d’aquest poble i els seus encants naturals, arquitectònics i patrimonials».
“Poble amb encant” és una marca que reconeix l’atractiu i la bellesa de pobles, independentment que siguin municipis, amb un nombre acotat d’habitants (menor a 2.500). Tots els membres adherits han de ser amb “encant”, entès aquest com un atractiu o bellesa especial, en el seu conjunt, que captiva i enamora el visitant i que ve donat precisament per la conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics. Un comitè d’experts format per professionals destacats i reconeguts d’àmbits diferents, i per representants de l’ACT, avalua i valida les sol·licituds d’accés al segell d’acord amb el compliment dels requisits marcats, com pot ser, per exemple, el domini d’idiomes per part del personal de les oficines de turisme. L’adhesió al segell aporta diversos beneficis, com l’increment de la visibilitat a webs i xarxes socials, l’accés a formacions de millora de la competitivitat o l’acompanyament i el suport a la comercialització.
Un entorn incomparable
Situat en l’espai natural de l’Alta Garrotxa, a 541 metres d’altitud, Beget està annexionat al municipi de Camprodon des de l’any 1969. Entre el seu entorn natural més preuat, destaquen la riera i les gorgues. El territori circumdant a Beget és ideal per a realitzar excursions a peu o en bicicleta, i el seu entorn natural convida al turisme de qualsevol mena. Pel que fa a les meravelles històriques i arquitectòniques, Beget és conegut per l’església dedicada a Sant Cristòfor, que conserva el retaule de l’altar major, datat del segle XII.
Beget