Arriba la primera Fira Internacional del Formatge de Camprodon

Del 29 d’octubre a l’1 de novembre l’Ajuntament organitzarà al municipi tastets de productors vinguts d’arreu d’Europa i una àmplia oferta lúdica, cultural i gastronòmica per a tots els públics amb el formatge com a gran protagonista. No et perdis el vídeo promocional de la mostraDescarrega’t, també, el Programa Fira Internacional del Formatge de Camprodon.
El formatge i les seves múltiples procedències i varietats es convertiran del dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre en el gran reclam gastronòmic de la vila de Camprodon. La Plaça de la Vila i el carrer Sant Roc acolliran al llarg de quatre dies la primera edició de la Fira Internacional del Formatge de Camprodon, una activitat que promouen conjuntament l’Ajuntament i l’empresa Esdeveniments 7 Vetes, dedicada a l’organització de mercats i festivals. Aquesta proposta lúdica, gastronòmica i cultural consolida la ferma aposta que fa l’Ajuntament per oferir als veïns i veïnes i visitants de la vila productes i propostes gastronòmiques variades i de màxima qualitat.
La Fira Internacional del Formatge de Camprodon promou els productes artesans i d’alta qualitat en un context festiu, creant complicitat entre productors i consumidors. L’esdeveniment combina tradició, cultura i gastronomia al voltant del món del formatge. En aquesta primera edició hi participaran una quinzena de productors d’arreu d’Europa, que compartiran i donaran a conèixer formatges de tipologies i procedències diferents i adaptats a tots els gustos i paladars. Es podran trobar des de formatges de llet de cabra, ovella, vaca, búfala, curats, semi curats, tous, i de llet crua o cuita.
Els tastets de formatge, però, no seran l’únic atractiu d’aquesta fira. I és que des del 29 d’octubre a l’1 de novembre també es realitzaran diferents activitats relacionades amb el món formatger. El públic visitant podrà veure una exposició d’eines formatgeres amb antics estris que s’utilitzaven per fabricar el formatge. També es podrà gaudir d’un “sommelier musical”, on el públic podrà demanar la seva cançó preferida mentre degusta formatges internacionals.
Per als més menuts hi haurà tallers diversos com el concurs “Munyim la cabreta”, on s’haurà de munyir una cabra de poliuretà i el qui més llet n’extregui guanyarà una cistella de formatges de regal. També es realitzaran activitats com els tallers de manualitats, on els nens podran fer les seves pròpies cabretes i vaques; així com el taller de formatges de cara amb pintura facial o el taller gastronòmic de “La Cuinera Viatgera”. A banda, hi haurà inflables i carrusels musicals per als més menuts. Dissabte 29 d’octubre, per animar el vespre, hi haurà un espectacle de màgia i, seguidament, la fira comptarà amb dues sessions de Maridatge guiats de formatge i cervesa artesana. El primer, dissabte 29 (20 h.); i el segon, dilluns dia 31 a partir de les 20 h. El cost d’aquesta activitat és de 12,5€/persona i per participar-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 625 062 570.
L’Ajuntament convida tots els veïns i veïnes a prendre part d’aquesta mostra que referma el compromís que té la vila amb la promoció dels productes gastronòmics de qualitat i de proximitat. Per a més informació, www.camprodon.cat i www.etv.cat.
 
Cartell Fira Internacional del Formatge