Vols col•laborar en una exposició del Museu Etnogràfic de Ripoll?

El Museu Etnogràfic de Ripoll demana la col•laboració de la gent per reunir fotografies i testimonis orals que il•lustrin l’evolució dels casaments al llarg del temps.
Exemple-exposicio-Museu-Etnol--gic.-Lofici-de-modistes
El Museu Etnogràfic de Ripoll prepara una exposició per al proper mes de maig que tindrà com a temàtica central l’evolució dels casaments al llarg del temps. Des de l’organització es pretén dotar la mostra de caràcter etnològic i, en aquest sentit, existeix la voluntat d’abordar diferents components del casament, com ara el festeig o la cerimònia, des de la seva vessant ritual i en tant que trets identificadors del nostre model de societat i territori.
A fi de dotar l’exposició d’un to amè i proper, el contingut reposarà, principalment sobre testimonis orals (enregistrats) i fotogràfics. És per això que des del Museu s’ha donat el tret de sortida a una campanya per a la recopilació d’imatges i la cerca de persones que estiguin disposades a formar part de la mostra. Existeixen dues maneres de col•laborar: aportant fotografies o accedint a ser entrevistat. En el cas que es facin arribar fotografies, aquestes seran escanejades -des del mateix Ajuntament de Camprodon- i retornades al propietari, juntament amb una còpia digitalitzada. També es poden enviar directament en format jpg a l’adreça scriptoriumripoll@hotmail.com indicant el nom de les persones que hi apareixen. Si la col•laboració és accedint a ser enregistrat/da, es duran a terme dues sessions, una de presa de contacte i una segona de gravació. En aquest cas, cal adreçar-se al 972 70 31 44 i demanar per la persona responsable del projecte: Roser Vilardell.
Des de l’Ajuntament es convida tots els veïns i veïnes de Camprodon a implicar-se i col•laborar en aquesta original proposta, que aglutinarà de forma artística testimonis de persones de diferents territoris i edats. El resultat serà un revelador fresc sobre el matrimoni i la seva evolució al llarg de les darreres dècades.
Vestits del Casament a pagès. Museu Etnològic