Vine a descobrir el rastre de la Guerra Civil a Camprodon

L’Ajuntament et convida a prendre part dissabte 10 de desembre d’una visita guiada per conèixer com es van viure els últims dies del conflicte bèl·lic al municipi. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament a través del telèfon 628 434 643 o enviant un correu electrònic a l’adreça info@luxmundi.cat.
L’Ajuntament de Camprodon organitza dissabte 10 de desembre una visita guiada per descobrir de primera mà els efectes de la Guerra Civil espanyola (1936-1939) a Camprodon. L’activitat, organitzada conjuntament pel consistori i Luxi Mundi –empresa de serveis especialitzada en la gestió d’espais culturals i turístics-, anirà a càrrec de Lluís Bassaganya i per participar-hi cal inscriure’s prèviament a través del telèfon 628 434 643 o enviant un correu electrònic a l’adreça info@luxmundi.cat.
Els qui prenguin part d’“Els últims dies de la guerra civil a Catalunya, l’èxode d’un poble: visions des de Camprodon” coneixeran com van ser els darrers moments tràgics del mes de febrer de 1939, quan Camprodon va rebre en pocs dies prop de 100.000 soldats i civils i 3.000 ferits pel camí de la frontera a la recerca de la llibertat. El 9 de febrer de 1939, Catalunya havia quedat pràcticament ocupada pels bàndol nacional i només la Vall de Camprodon era sota el domini republicà. Així doncs, els soldats i civils que volien travessar la frontera cap a França només ho podien fer pels passos naturals de la Vall.
La visita començarà a les 12 h. des de l’Oficina de Turisme de Camprodon i el preu de l’entrada és de 4,5€ per persona (entrada gratuïta per als menors de 10 anys). L’Ajuntament fa una crida als veïns i veïnes a participar de l’activitat.
 
Cartell xerrada Guerra Civil