Valoració molt positiva del funcionament de la Brigada jove

El projecte pioner al municipi “Jo, treballo a Camprodon” fomenta l’ocupació juvenil formant a tres joves que han col·laborat amb l’exposició Surroca i el Festival de Música Isaac Albéniz.
Brigada Jove (Ajuntament de Camprodon)
L’Ajuntament de Camprodon ha impulsat enguany el programa “Jo, treballo a Camprodon”, un projecte social i participatiu, emmarcat dins del Pla Local de Joventut 2016-2019 i amb la col·laboració de l’Oficina Jove del Ripollès, que té com a objectiu oferir una primera experiència laboral als joves del municipi i aproximar-los a la realitat i al dia a dia de la vila. Des de mitjans de juliol i fins a mitjans de setembre, tres joves d’entre 16 i 20 anys han dut a terme tasques de manteniment i suport a l’organització del Festival de Música Isaac Albéniz, a l’exposició ‘L’Absència’ de Manel Surroca i a altres activitats turístiques en col·laboració amb l’Oficina de Turisme.
Anna Colomer, regidora de Joventut, assegura que “és una primera experiència laboral per ells, gràcies a la qual viuen en primera persona la responsabilitat i les obligacions pròpies del món laboral, però, alhora, ha estat molt enriquidor per a nosaltres, ja que hem pogut aprendre de la seva visió i de les aportacions que han fet a cada tasca”. Els joves han rebut un acompanyament en tot moment, encara que, per iniciativa pròpia, van proposar una activitat familiar dins l’exposició Surroca, que ells mateixos van acabar organitzant.

La regidora explica: “És un projecte que esperem repetir en futures ocasions perquè permet als joves de Camprodon implicar-se en les activitats del municipi”. Finalment, Anna Colomer felicita els tres participants en el programa “per la seva actitud, interès i esforç des del primer dia i pels bons resultats d’aquesta experiència”.

Brigada Jove (Ajuntament de Camprodon)